Gaziantep Sporda Marka Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Sporda Marka Olma Yolunda İlerliyor

Gaziantep Sporda Marka Olma Yolunda İlerliyor

Gaziantep Polis Gücü Hokey Takımı Yönetim Kurulu Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ı ziyaret etti.

30.05.2014 19:32

Gaziantep Polis Gücü Hokey Takımı Yönetim Kurulu Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret etti.

Ziyarette Gaziantep Polis Gücü Hokey Kulübü Başkanı Mehmet Kaplan kulübün başarılarından bahsederken, Bartık bu başarıların kentin başarısı olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söyledi. Sporun şehrimiz için en az üretim ve turizm kadar önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bartık, "Spor insanları kötü alışkanlıklardan uzak tutan, fiziki ve ruhsal sağlığına olumlu katkı yapan ve sosyal gelişimini destekleyen bir uğraştır. Sporun profesyonelce yapılması ise tüm bu faydalarının yanında bir kentin markalaşmasına, turizmine ve ekonomisine de katkı sağlar. Bir sanayi kenti olan Gaziantep bu gücü ile kültür turizmini de birleştirerek ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmıştır. Son yıllarda buna sporun çeşitli dallarında elde ettiği başarılar da eklenmeye başlamış ve artık spor da Gaziantep'in marka değerine katkı sağlamaya başlamıştır. Elde ettiği başarılardan biri de Gaziantep Polis Gücü Hokey takımının kente Avrupa şampiyonluğunu getirmesi. Bugüne kadar gizli bir güç olarak kalmış olan hokey takımına tüm kent olarak sahip çıkmalıyız" dedi.

Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan ise 2013 yılında Avrupa Şampiyonu olan Gaziantep Polis Gücü Hokey takımının 7 yıldır Türkiye'yi ve Gaziantep'i Avrupa'da temsil ettiğini belirterek, 6-9 Haziran'da Danimarka'da gerçekleştirilecek olan 2014 Avrupa Şampiyonasından kupa ile dönmeyi hedeflediklerini belirterek, "Türkiye'nin hokey dalındaki tek Avrupa şampiyonluğu takımımıza ait. 7 yıldır ülkemizi ve kentimizi Avrupa'da temsil ediyoruz. Hedefimiz bu yıl da Avrupa şampiyonluğunu kentimize kazandırmak. Rekorlarla dolu başarılara imza atan takımımız aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri ile de kentimizde spora karşı farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Madde bağımlısı çocukları spora yönlendirerek kötü alışkanlıklarından kurtarmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyarete kulüp yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Türkiye Hokey Federasyonu Gaziantep Temsilcisi Ali Koç'ta katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Sporda Marka Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement