Gaziantep'te Bomba Yüklü Araçla Saldırı: 2 Polis Şehit, 22 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Bomba Yüklü Araçla Saldırı: 2 Polis Şehit, 22 Yaralı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda şehit sayısı 2'ye yükseldi. Saldırıyı IŞİD'li teröristin gerçekleştirdiği belirlendi.

01.05.2016 09:45  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde sabah saatlerinde şiddetli patlama, ardından çatışma meydana geldi. Gaziantep Valiliği, Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen bomba yüklü terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 1 polis memurunun şehit olduğu, 19'u polis 23 kişinin de yaralandığı belirtildi. İlerleyen saatlerde şehit sayısı ikiye yükseldi.

Bombalı araçla saldırıyı düzenleyen kişi IŞİD üyesi İsmail Güneş çıktı. Gözaltına alınan babası, slogan atınca saldırıya uğradı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Öte yandan saldırının hemen ardından olaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, yasak kararının 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"01.05.2016 Tarihinde ilimiz Şehitkamil İlçesi İncilipınar Mahallesi 4 nolu cadde üzerinde gerçekleştirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi olayı hakkında Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 01.05.2016 tarih ve 2016/2926 D.İş. sayılı kararı ile 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi uyarınca "yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına" karar verilmiştir."

ERDOĞAN, PATLAMAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan bilgi aldı.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Şehitkamil ilçemiz İncilipınar mahallesinde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 nolu cadde üzerinde bugün saat 09.17'de bomba yüklü bir araç infilak ettirilmiştir. Saldırıda 1 polis memurumuz şehit olurken, 19 polis ve 4 sivil vatandaşımız yaralanmış olup, yaralılarımıza sevk edildikleri hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hain saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." denildi.

ŞEHİT POLİS SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Gaziantep'te bu sabah düzenlenen terör saldırısında yaralanarak hastaneye kaldırılan polislerden biri daha doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece saldırıda şehit olan polislerin sayısı 2'ye yükselirken, 18'i polis 22 kişinin tedavisi ise sürüyor.

SALDIRIDA YARALANANLARIN YAKINLARI HASTANELERE AKIN ETTİ

Gaziantep'teki saldırıda yaralananların yakınları hastanelere akın ederken, hastanelerde de geniş güvenlik tedbirleri alındı. 18'i polis 22 yaralının tedavisi devam ederken, ağır yaralı 3 polisin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

TERÖRİSTLER İKİ ARAÇLA GELİP ATEŞ AÇTILAR

1 Mayıs nedeniyle çevresi bariyerle kapatılmış olan Emniyet Müdürlüğü önündeki bölgeye iddiaya göre iki araç barikatı aşarak girdi. İlk anda otomatik silahla ateş açan teröristler, polislerin karşılık vermesinin ardından kaçarken, peşinden gelen ikinci araçtaki bomba infilak ettirildi.

Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 10 metre mesafede meydana gelen patlamayla bölgede can pazarı yaşanırken, olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ile zırhlı polis ekibi sevk edildi. Patlama ve silahlı saldırıda yaralanan çoğunluğu polis 10'u aşkın kişi ambulanslarla ilk müdahalelerinin ardından kentteki hastanelere kaldırıldı.

Hastanelerde tedavisine başlanan yaralılar arasında bulunan adı öğrenilemeyen bir polis memuru doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaşananların ardından polisler, yaralı meslektaşlar ile vatandaşlarının tedavi gördüğü hastanede de yoğun önlem aldı.

BEYAZ RENKLİ ARAÇ ARANIYOR

Olayın ardından camları kırık beyaz renkli bir hafif ticari aracın arandığı belirtildi. Bölgeye giden tüm yollar güvenlik amacıyla kapatıldı.

Öte yandan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü binası ve nöbet kulübesi arasında bombalı araçla yapılan saldırının ardından çevrede geniş güvenlik tedbirleri alan polis ekipleri, patlamayla alakalı olduğu belirtilen 06 DES 8869 plakalı aracın peşine düştü. Tüm ekiplere aracın plakası dağıtılırken, dikkatli olunması istendi.

CANLI BOMBANIN CESEDİ KALDIRILDI

Patlamanın ardından canlı bombanın olay yerindeki parçaları, polisin yaptığı incelemenin ardından önce ceset torbasına ardından ise tabuta konuldu. Kimliğinin belirlenmesi amacıyla cenaze, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

ALEV TOPU OLUŞTU

Bugün Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, emniyet binası önünde oluşan büyük alev topu dikkat çekiyor.

2 polisin şehit olduğu, 19'u polis 23 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren olayın yaşandığı emniyet müdürlüğü binası önüne geldi. Buradaki aracı inceleyen Vali Yerlikaya ile Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, olayla ilgili polis müdür ve amirlerinden bilgi aldı.


SAHTE 112 AMBULANSI UYARISI

Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen ekiplere polis telsizlerinden sahte 112 ambulansı ile Emniyet Müdürlüğü önüne gelineceği istihbaratı alınarak ekiplerin bu konuda duyarlı olması istendi.

1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ

Patlamanın ardından kentte bugün yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi. Sendikalar, STK'lar ve siyasi partiler patlamanın ardından tüm üyeleri SMS mesajı ile uyararak kutlamaların terör saldırısından dolayı iptal edildiğini duyurdu.

İşte olay yerinden ilk kareler:

Gaziantep\'te Bomba Yüklü Araçla Saldırı: 2 Polis Şehit, 22 Yaralı

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Bomba Yüklü Araçla Saldırı: 2 Polis Şehit, 22 Yaralı - Son Dakika

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement