Gaziantep'te Diş Protez Teknisyenleri İçin Sempozyum Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Diş Protez Teknisyenleri İçin Sempozyum Düzenlendi

Gaziantep'te diş protez teknisyenlerinde görülen meslek hastalıkları konulu sempozyum düzenlendi.

09.11.2015 11:39

Gaziantep'te diş protez teknisyenlerinde görülen meslek hastalıkları konulu sempozyum düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi ve Diş Protez Teknisyenleri Dernekleri Federasyonunun da destek verdiği sempozyum İl Sağlık Müdürlüğünün salonunda organize edildi.

Burada konuşan İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, diş protez teknisyenliğinin ağız ve diş sağlığının korunmasında çok önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, aynı zamanda yorucu ve yetenek isteyen bir meslek olduğunu kaydetti.

Çalışma koşullarının sağlık risklerinin hastalığa dönüşmesinde önemli olduğunu belirten Yazı, "Diş protezi üretimi sırasında tehlikeli kimyasal maddeler, ağır metaller içeren alaşımlar kullanılıyor ve bu nedenle diş protez laboratuvarlarında çalışma ortamı, başta solunum sistemi olmak üzere birçok sistemi etkileyen sağlık risklerini barındırıyor. Bu sağlık risklerinin hastalığa dönüşmesinde çalışma koşullarının önemi büyük" açıklamasında bulundu.

Meslek hastalıkları sempozyumunun ilk defa Gaziantep'te düzenlendiğini kaydeden Yazı, "Bu kapsamda verilecek bilgilerin teknisyenlerimizce çalışma alanlarında uygulanması meslek hastalıklarına yakalanma riskini azaltacak ve daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlayacak" ifadesini kullandı.

Sempozyum sonunda eğitime katılan 200 diş protez teknisyenine katılım sertifikası verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Diş Protez Teknisyenleri İçin Sempozyum Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement