Gaziantep'te Kadınlar Eğitim ve İstihdama Yönlendirilecek - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Kadınlar Eğitim ve İstihdama Yönlendirilecek

Gaziantep'te, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Gönül Elçileri' projesi başlatıldı.

10.04.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Gönül Elçileri' projesi başlatıldı. Proje kapsamında gönül elçileri belirlendikten sonra, kadınların eğitim ve mesleki kurslara katılmaları sağlanacak ve istihdama yönlendirilecek.

Kadınların kendilerini daha iyi ifade etmeleri, toplumsal yaşama dahil olmaları, mesleki, ekonomik yönden güçlenmelerini amaçlayan projenin tanıtım toplantısı Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nde yapıldı. Tanıtım toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak, kamu kurumları ile STK temsilcileri katıldı.

Öncelikli milli eğitim ve müftülük görevlilerinin aracılığıyla gönül elçilerinin belirlenmesi ile projenin ilk aşamasının tamamlanacağı ifade edilen toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, "Gönül elçilerinin bulunmasının ardından kadınları eğitim ve meslek kurslarına alacak ve onları istihdama yönlendireceğiz. Gönül elçileri bu kadınların bulunması ve takibi noktasında görev yapacak" dedi.

Proje ile kadının her alanda daha da güçlenmesinin amaçlandığını dile getiren Zor, kurum olarak koruyucu aile uygulamasında da benzer yönteme başvurduklarını ve bu sayede daha önce 23 olan koruyucu aile sayısının 103'e yükseldiğini anlatarak, "Biz hiçbir hizmeti tek başımıza gerçekleştirme ve başarılı olma gibi bir durumumuz söz konusu değil. Bu hizmetlerin tamamını sunarken kamu kurum ve kuruluş, sivil toplum kuruluşları gibi paydaşlarımızdan destek alıyoruz. Bu projenin amacı kadınlarımızı güçlendirmek ve toplumda kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamaktır" dedi.

Zor'un konuşmasının ardından Sosyolog Rojbin Keklik tarafından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin, Hatice Kurnaz tarafından ise 'Gönül Elçileri' projesinin tanıtımını yapıldı. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Kadınlar Eğitim ve İstihdama Yönlendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement