Gaziantep'te Meyve Ağaçlarını Soğuk Vurdu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Meyve Ağaçlarını Soğuk Vurdu

Gaziantep\'te Meyve Ağaçlarını Soğuk Vurdu

Nizip ilçesinde mart ayının son günlerinde etkili soğuk havadan fıstık, ceviz, erik ve kayısı bahçeleri olumsuz etkilendi.

08.04.2014 13:39

Nizip ilçesinde mart ayının son günlerinde etkili soğuk havadan fıstık, ceviz, erik ve kayısı bahçeleri olumsuz etkilendi.

Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, 30-31 Mart'ta ilçede etkili olan soğuk hava nedeniyle köylerdeki bahçelerde zarar tespit çalışması yaptı. İncelemede fıstık ağaçlarının yüzde 10'luk bölümü ile erik ve kayısı ağaçlarının yüzde 60, ceviz ağaçlarının da büyük bir bölümünün soğuk havadan etkilendiği tespit edildi.

Nizip Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Yorgancı, yaptığı açıklamada, soğuk havanın bölgedeki meyve ağaçlarına etkisini belirlemek için başlatılan çalışmanın tamamlandığını söyledi.

Yaşanan soğuk havanın ağaçlara vereceği zararın bir süre sonra ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Yorgancı, şunları kaydetti:

"Bu nedenle oluşturduğumuz teknik ekip 31 Mart'tan itibaren köylerde zarar tespit çalışması yaptı. Çalışma neticesinde soğuk havanın ilçenin güneyinde bulunan barak köylerindeki fıstık ağaçlarının yüzde 10'luk bölümünü etkilediği tespit edildi. Ayrıca bütün köylerdeki erik ve kayısı ağaçları ile üzüm bağlarının yüzde 60'lık kısmı, ceviz ağaçlarının da büyük bölümünün soğuktan etkilendiği belirlendi." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Meyve Ağaçlarını Soğuk Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement