Gaziantep'te Okuma Alışkanlığı ve Kütüphaneler Konulu Seminer Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Okuma Alışkanlığı ve Kütüphaneler Konulu Seminer Düzenlendi

Gaziantep\'te Okuma Alışkanlığı ve Kütüphaneler Konulu Seminer Düzenlendi

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda ‘Okuma Alışkanlığı ve Kütüphaneler’ adlı seminer düzenlendi.

16.03.2015 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda 'Okuma Alışkanlığı ve Kütüphaneler' adlı seminer düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan seminerde, Şahinbey İlçe Kaymakamı Selami Aydın ve Kütüphaneci Doç. Dr. Erol Yılmaz'ın konuşması yer aldı. 'Okuma Alışkanlığı ve Kütüphaneler' seminerine birçok veli çocuklarıyla beraber Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu'nu doldurdu.

Konuyla ilgili konuşan Şahinbey İlçe Kaymakamı Selami Aydın, "Değerli öğretmenlerimiz, okul aile birliğinden gelen çok değerli velilerimiz, sivil toplum örgütleri temsilcilerimiz, önemli bir konferansta birlikteyiz. Çok güzel kitap okuma ve kültür kavramları günümüzde, maalesef gerçek karşılığını bulmakta uzak durumda ama oluşan kalabalık gösteriyor ki, Şahinbey'de, Gaziantep'te beraber çalıştığımız arkadaşlarımız, bu konulara gereken önemi vermeye başlayacaklar. Bundan sonra inşallah bu önem devam edecektir. Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi hepimiz, kamu ve kuruluşlarında veya herhangi bir sivil tolum örgütünde, bulunduğumuz herhangi bir konumda bir ev hanımı olsa, serbeste çalışan bir insanda olsa bir toplumsal görevi ifa ediyoruz. Herkes toplumun bir tarafında, bu toplumun güzelleşmesi adına, daha mutlu olması adına, daha huzurlu olması adına, gayret gösteriyor. Bu yapılanlar sayesinde, toplumun genel huzuru ve mutluluğu sağlanmış oluyor" dedi.

"KİTAPSIZ BÜYÜYEN ÇOCUK SUSUZ KALAN AĞACA BENZER"

Doç. Dr. Erol Yılmaz ise, velilere kitap okuma konusunda bilgi verdi. Kitapsız büyüyen çocuğun susuz kalan ağaca benzediğini belirten Erol Yılmaz, "Biz bu hafta Çanakkale'deki şehitlerimizin anısını yaşatmaya çalışıyoruz. Öncellikle hepsini saygıyla, rahmetle anıyorum. Hepsi teker teker birer kahramandı. O savaşı başarıyla verdik. Rekabetin inanılmaz boyutlara ulaştığı bir dünyada bu günün düşmanıyla, yani cehaletle, bilgisizlikle savaşmak konusunda da gerçekten büyük kahramanlıklara ihtiyacımız var. Bu kahramanlardan bir tanesi olduğu için daha önceki görev yerinde de, bu gibi projelere imza attığı için Kaymakam Selami Bey'e huzurunuzda kendisine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Derdimiz okumak alışkanlığı olmalıdır. Okuma alışkanlığı kazandırmak için davranış haline getirmemiz ve süreklilik kazandırmamız lazım. Okuma alışkanlığını çok basit bir şekilde tarif edebiliriz. Okuma alışkanlığını kazandırmak için, çeşitli bilgi ve kültür ürünlerinin kitap, gazete ve dergi gibi içindeki mesajı alacak şekilde, özümseyecek şekilde hiçbir baskıya maruz bırakmadan tamamen gönüllü, istekli ve elbette sürekli olarak yapmak gerekir" şeklinde konuştu.

Konuşma sonrasında Şahinbey Kaymakamı tarafından Doç. Dr. Erol Yılmaz'a hediye takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Okuma Alışkanlığı ve Kütüphaneler Konulu Seminer Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement