Gaziantep'te Tüm Türkiye İçin Baklava Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Tüm Türkiye İçin Baklava Seferberliği

Gaziantep\'te Tüm Türkiye İçin Baklava Seferberliği

Kurban Bayramı dolayısıyla tonlarca sipariş alan Gaziantepli baklavacılar, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına paketlerle baklavaları gönderiyor.

01.10.2014 12:39  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı dolayısıyla tonlarca sipariş alan Gaziantepli baklavacılar Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına paketlerle baklavaları gönderi yor. Baklava ustaları imalathanelerde 3 vardiya şeklinde 24 saat kesintisiz üretim yapıyor.

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala yoğunluk yaşanan baklava imalathanelerinde hareketlilik 24 saat kesintisiz devam ediyor. Büyük bir zahmetle bir tepsi baklava için onlarca hamur yumağını kağıttan daha ince hale getiren baklava ustaları siparişleri yetiştirmek için ter döküyor. Çeşit çeşit üretilen baklavalar kendi özel tepsilerinde yada paketler halinde hazırlanarak Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına gönderiliyor.

Fıstıkzade Genel Koordinatörü Vedat Diri yaşanan hareketliğin bayram gününe kadar devam edeceğini belirterek, "Kurban Kayramı nedeniyle büyük bir yoğunluk var. Özellikle günde 3 var diye 24 saat hiç durmadan çalışıyoruz. Türkiye'nin her tarafına aldığımız siparişlerle baklava gönderiyoruz. Tek amacımız insanların bayramda ağzının tatlanmasıdır. Umarım herkes için güzel bir bayram olur" dedi.

Genel Koordinatör Diri geleneksel tanımların dışında baklava hakkında doğru bilinen yanlışlar olduğunu belirterek, "Gaziantep dışında yaşayanlar kuru baklava diye bir tabir biliyorlar. Gaziantep dışındaki bir çok vatandaş kuru baklavayı şerbetsiz sanıyor. Aslında ikisinin arasındaki tek fark yaş baklavanın içinde kaymak var. Ayrıca bir yanlış daha var. Ayrıca baklavanın tereyağı ile yapıldığını sanılıyor. Gaziantep'in gerçek baklavasında tereyağı olmaz ve sade yağdan yapılmaktadır. Ayrıca baklava cevizli olmaz Gaziantep'teki baklavası tamamen fıstıklıdır. Cevizli baklava yada başka bir çeşit baklava diye bir şey yoktur. Fıstık baklavanın olmazsa olmaz bir maddesidir" diye konuştu.

Bayramda en çok talep edilen baklavanın normal baklava ve şöbiyet olduğunu ifade eden Diri, "Bu baklavaya yoğun bir talep var. Zaten bizde Türkiye'nin her tarafına gerek internet yoluyla gerekse diğer lojistik unsurları kullanaraktan gönderiyoruz. Günlük şuanda bizim kapasitemiz ortalama 450-500 tepsi. Türkiye genelinde ise bayram süresince ortalama 25 ton baklavanın tüketileceğini söyleyebiliriz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Tüm Türkiye İçin Baklava Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement