Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantepli kadınlar, Şehitkamil Belediyesi'nin hayata geçirdiği el beceri kurslarıyla hem meslek öğreniyor hem de yaptıklarını satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

05.08.2015 12:40

Gaziantepli kadınlar, Şehitkamil Belediyesi'nin hayata geçirdiği el beceri kurslarıyla hem meslek öğreniyor hem de yaptıklarını satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sosyal tesislerde düzenlenen el beceri kurslarına katılan kadınlar, yaptıkları nişan seti, seccade takımı, yatak takımı, bebek pike takımı gibi işlemeleri satarak para kazanıyor.

Yapılan ürünleri 20 ila 400 lira arasında sattıklarını belirten kursiyerler, "Şehitkamil Belediyesi sayesinde aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Hocalarımız bizlere el becerimizi geliştirmek adına her türlü desteği sunmaya çalışıyor. Evde boş oturacağımıza buraya gelerek, hem burada yeni arkadaşlar ediniyoruz, hem de hoş ve güzel vakit geçirme fırsatı buluyoruz" ifadelerini kullandılar.

Karşıyaka Sosyal Tesisi El Beceri Kursu Öğretmeni Tülay Arslan da 24 kursiyerin iki grup halinde eğitime katıldığını vurguladı.

Eğitimin yanı sıra problemlerini de dinleyerek kursiyerlerin rahatlamalarını sağladıklarını aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Kursiyerlerimiz burada zaman geçirirken, çocukları da anasınıfında eğitim alıyorlar. Sosyal ve kültürel anlamda destek verdiğimiz kursiyerlerimiz aldıkları eğitimlerin ardından ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine de katkıda bulundular."

- Yaz spor okulları devam ediyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaz spor okullarında pratik eğitimlerinin yanı sıra teorik bilgiler alan öğrencileri ziyaret ederek derse katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Belediyespor Kulübü futbol altyapı takımlarında forma giyen gençler, yoğun antrenman ve maç temposunun yanı sıra farklı konularda teorik eğitimlere katılıyorlar.

Spor merkezini ziyaret eden Fadıloğlu, gençleri akademik çalışmalarının yanı sıra, spor ve diğer başarılarda da ön plana çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

Yaz spor okulları çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Hem teknik hem de antrenman boyutuyla sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu şekildeki faaliyetlere katılıp, hangi branşta başarılıysanız o branşta kendinizi geliştirmenizi istiyoruz. Hayatta kazanabilmek için faklı ve hazır olmak gerekir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement