Gaziantep ve Şanlıurfa'nın 3 İlçesinde Kobani Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Gaziantep ve Şanlıurfa'nın 3 İlçesinde Kobani Gerginliği

Gaziantep ve Şanlıurfa\'nın 3 İlçesinde Kobani Gerginliği

Gaziantep ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip ateş yaktı; banka, kamu binaları, iş yerleri ve araçlara zarar verdi.

09.10.2014 00:29

Gaziantep ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip ateş yaktı; banka, kamu binaları, iş yerleri ve araçlara zarar verdi. Uyarılara rağmen dağılmayarak güvenlik güçlerine taş, havai fişek ve molotof kokteyli atan gruplar, basınçlı su ve biber gazlı müdahaleyle dağıtıldı.

Gaziantep'te, IŞİD'e tepki bahanesiyle gece saatlerinde Güzelvadi, Vatan, Akdere, Aydınlar, Mevlana, Gazikent ve Göllüce mahallelerinde toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip lastiklerle ateş yaktı. Yolları barikatlarla kapatıp iş yerleri ile araçların camlarını kırarak zarar veren ve polislerin dağılmaları yönündeki uyarılarına havai fişek, taş ve molotof kokteyli atarak karşı veren gruplara, TOMA'lardan biber gazı ve basınçlı su sıkıldı. Yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan bazı gruplar, bu kez de Aydınlar Mahallesi'nden geçen İpekyolu'nu trafiğe kapatmak istedi. Polislerin ikinci müdahalesiyle ara sokaklara kaçan eylemcilerden bazıları gözaltına alındı. Güvenlik önlemleri arttırıldığı kentteki gerginlik, ara ara sürüyor.

ŞANLIURFA'DA 3 İLÇE KARIŞTI

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde de korsan gösteri düzenleyerek okul, banka, araç ve iş yerlerine zarar veren ve uyarılara karşı taş ile molotof kokteyli atan gruplara, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale edildi. Çöp konteynırlarını devirip ateş yakarak barikat kuran; araçların, okulların, iş yerleri ile bankaların camlarını kırıp molotof kokteyli atarak zarar veren gruplar, zırhlı araç ve TOMA'larla önlem alan polisler tarafından dağılmaları yönünde uyarıldı. Yapılan uyarılara rağmen gösterilerini sürdüren ve polislere de taş, havai fişek ve molotof kokteyli atan gruplara TOMA'lardan basınçlı su ve biber gazı sıkıldı. Grupların müdahaleyle dağıtıldığı ilçelerde çok sayıda okul, iş yeri, banka, kamu binası ve araç zarar gördü, bazı göstericiler gözaltına alındı. Gerginliklerin yaşandığı ilçelerdeki güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirilirken, Şanlıurfa kent merkezinde her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep ve Şanlıurfa'nın 3 İlçesinde Kobani Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement