Gaziantepli, Kamu Hizmetlerinden "Memnun" - Son Dakika
Güncel

Gaziantepli, Kamu Hizmetlerinden "Memnun"

TÜİK tarafından gerçekleştirilen "Halkın Kamu Hizmetlerinden Memnuniyeti Anketi"nde, Gaziantep halkının memnuniyeti, Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "İsteriz ki halkımızın tamamı kamu hizmetlerine rahatlıkla ulaşabilsin ve mutlu bir yaşam sürsünler.

27.01.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEREM KOCALAR - Gaziantep halkının, kamu hizmetlerinden memnuniyeti oranı, Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) TÜİK verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye genelinde halkın kamu hizmetlerinden memnuniyeti araştırıldı. Altı başlık altında gerçekleştirilen "Halkın Kamu Hizmetlerinden Memnuniyeti Anketi"ne göre, Gazianteplinin memnuniyeti 5 alanda Türkiye ortalamasının üzerine çıktı.

Sosyal güvenlikte Türkiye ortalaması yüzde 70 olan memnuniyet oranı Gaziantep'te yüzde 72 olarak belirlendi. Sağlıkta yüzde 75 olan ortalama, kentte 81 olarak tespit edilirken, eğitimdeki memnuniyet ise yüzde 70 olan ortalamanın 10 puan üzerinde çıktı.

Asayişte yüzde 79 olan ortalamayı yüzde 87'ye, ulaşımda ise yüzde 76 olan ortalamayı yüzdeyi 86'ya çıkaran Gaziantep halkı, sadece adalet alanında Türkiye ortalamasını gerisinde kaldı. Türkiye ortalaması yüzde 53 olarak tespit edilen ankette, adalet memnuniyeti Gaziantep'te yüzde 50 olarak kayıtlara geçti.

-"Her kesimini kucaklama"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandan beri Gaziantep'in kamu alanında önemli atılımlara sahne olduğunu söyledi.

Buna bağlı olarak her zaman daha iyisini hak eden kent halkının hizmete ulaşmada avantajlı konumda olduğunu ifade eden Şahin, halkın Türkiye ortalamasından daha memnun olmasını sevindirici bulduklarına işaret etti.

Bunun yeterli olmadığını aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Bizim yönetim anlayışımızda halkın hemen her kesimini kucaklama yatıyor. Ayrıca biz insanları dinine, diline, ırkına bakmaksızın seviyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Memnun olmayan insanlarımızın da memnuniyetini artıracak çalışmalar peşindeyiz. Bunun için ekiplerimiz çalışıyor. İsteriz ki halkımızın tamamı kamu hizmetlerine rahatlıkla ulaşabilsin ve mutlu bir yaşam sürsünler. Bunun için gerek yerel, gerekse merkezi yönetimle el ele vererek Gaziantep'in mutluluğu için çalışacağız." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantepli, Kamu Hizmetlerinden 'Memnun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement