Gaziantepli Yaşlı Çift 5 Yıl Sonra Nikah Kıydı - Son Dakika
Güncel

Gaziantepli Yaşlı Çift 5 Yıl Sonra Nikah Kıydı

Gaziantepli Yaşlı Çift 5 Yıl Sonra Nikah Kıydı

Gaziantep'te, 5 yıl önce tanışan ve birlikte yaşamaya başlayan 89 yaşındaki Musa Kazım Kuzucu ile 76 yaşındaki Zekiye Keçiş, bugün düzenlenen törenle resmi nikahlarını kıydırdı.

11.05.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, 5 yıl önce tanışan ve birlikte yaşamaya başlayan 89 yaşındaki Musa Kazım Kuzucu ile 76 yaşındaki Zekiye Keçiş, bugün düzenlenen törenle resmi nikahlarını kıydırdı.

Kuzucu ve Keçiş çifti 5 yıl önce aynı mahallede oturan gelinleri aracılığı ile tanıştı. Her ikisinin de eşi vefat eden çift tanıştıktan kısa süre sonra nikahsız olarak birlikte yaşamaya başladı. Kuzucu kendisinin ölümü durumunda Keçiş'e mirasından pay verebilmek için resmi nikah kıymaya karar verdi. Şahinbey Belediyesi Nikah Memurluğuna başvuran çift bugün yapılan nikah töreniyle hayatlarını resmen birleştirdi.

İlk eşini kaybettikten sonra yalnız yaşamanın zor olduğunu söyleyen Musa Kazım Kuzucu, şöyle dedi:

"Eşim ölmüştü, Zekiye'nin de eşi ölmüştü. Ben yalnız yaşamak zor olduğu için evlenmeye karar verdim. Yaşım ilerlemiş olduğu için kimse bana bakmadı. Sonra gelinim aracılığı ile hanımefendi ile tanıştık. Beni kabul etti, bende kendisini beğendim. 5 yıl önce dini nikah kıyarak yaşamaya başladık. Ben ölürsem eşim perişan olmasın diye resmi nikah kıymaya karar verdik buraya geldik. Mutluyuz."

Zekiye Keçiş ise, yaşlı oldukları için daha önce resmi nikah kıymayı düşünmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"8 çocuk sahibiyim. İlk eşim öldükten sonra 5 yıl öncesine kadar hiç evlenmeyi düşünmedim. Sonra Musa beyle tanıştık. Dini nikah kıyarak yaşamaya başladık. Şimdiye kadar bana hiç kötü söz kullanmadı. Bir bardak su götürsem "atana babana rahmet ölmüş kocana rahmet" diyerek hep dua etti. Bende hep kendisinin istediği yemekleri yaptım. Mutfaktan çıkmadım. Eşimin motosikleti var birlikte alışverişe gideriz doldurur heybeleri eli boldur. Bir gün sabahleyin uyandı ben sana resmi nikah kıyacağım dedi. Sen bilirsin dedim buraya gelerek başvurduk."

Çiftin nikahını kıyan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelin Zekiye Keçiş'e altın bilezik hediye etti.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantepli Yaşlı Çift 5 Yıl Sonra Nikah Kıydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement