Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına"' Projesi - Son Dakika
Yerel

Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına"' Projesi

Şahinbey Belediyesi "Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına"' projesi çerçevesinde 22 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürdü.

26.11.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi "Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına"' projesi çerçevesinde 22 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürdü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında 22 bin öğrenci uçakla Çanakkale'ye götürülerek, gençlerin vatan için nasıl mücadele edildiğini yerinde görmeleri sağlandı.

Evlerinden servisle alınan öğrenciler, uçakla gittikleri Çanakkale'de kendilerini bekleyen otobüslerle feribota binerek, Çanakkale destanının yazıldığı toprakları ziyaret etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ziyarette birçok öğrencinin ilkleri yaşadığını belirtti. Çanakkale'nin, önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Öğrenciler ilk defa o şehitlikleri ziyaret ettiler ve dönüşlerinde, 'biz artık bayrağımız, vatanımız için daha çok çalışacağız, madem ecdadımız bu güzel vatanı şehit olarak bize bırakmışlar, biz de bu vatanımız için daha çok çalışacağız' dediler. Zaten bizim hedefimiz buydu. Bakıyorsunuz Japonlar kendi küçük çocuklarını Nagazaki ve Hiroşima'ya götürüyorlar. Onlara şu mesajı veriyorlar. 'Eğer çalışmazsanız bu şekilde bombalanır ve yok oluruz, bu nedenle vatan için çok çalışın' diyorlar. Biz de 'bu vatan, memleket için nasıl ecdadımız savaşıp mücadele ettiyse, gerek ekonomik gerekse diğer alanlarda daha çok çalışarak, bu vatanı, bu bayrağı daha da yüceltmeliyiz' mesajı verdik. Bu mesaj adresine ulaştı diye düşünüyorum."

Yoğun talep doğrultusunda önümüzdeki yıl da Çanakkale seferlerinin devam edeceğinin müjdesini veren Tahmazoğlu, önümüzdeki yıl da 20 bin öğrenciyi daha Çanakkale'ye uçakla götürmeyi planladıklarını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına'' Projesi - Son Dakika


Advertisement