Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

Gaziler Günü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gaziler için yemek verdi Müsteşar Çelik: ''Şehit ve gazi olmak kadar üstün bir mertebe olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir''

19.09.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziler Günü dolayısıyla gaziler için yemek verdi.

Bakanlık Ankara İl Müdürlüğünce gaziler için bir otelde öğle yemeği programı düzenledi.

Kuran-ı Kerim okunarak başlanan programda konuşan Müsteşar Nesrin Afşar Çelik, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan Türk milletinin, işgal ve esarete alışık olmayan asil bir millet olduğunu ifade etti.

Bu nedenle tarihte bu uğurda çok savaş yapıldığını, birçok insanın şehit ve gazi olduğunu belirten Çelik, Türk milletinin Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra vatanı işgal eden güçlere karşı Mustafa Kemal'in önderliğinde şerefli bir kurtuluş mücadelesi verdiğini hatırlattı.

Gazilerin gününü kutlayan Çelik, "Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve milli değerlerine sahip çıkmaya hazırız. Şehit ve gazi olmak kadar üstün bir mertebe olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" diye konuştu.

Bakanlıkça gazilere yönelik yapılan mevzuat çalışmalarını anımsatan Çelik, gazilerin hayatını kolaylaştırabilmek adına geniş haklar, imkanlar tanındığını ifade etti.

-"Sizin için ne yapsak azdır"

Ankara İl Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı ise konuşmasında, cuma namazı öncesinde gaziler için hutbe okunduğunu hatırlatarak, Gaziler Günü'ne böyle bir katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Gaziler ile irtibatlarını dernekler aracılığıyla sürdürdüklerini, böyle bir hassasiyetlerinin olduğunu belirten Hızlı, Kuran-ı Kerim'de geçen ayetlerde, hadislerde şehitlerle ilgili ifade edilen her şeyin gaziler için de geçerli olduğunu vurguladı.

Gazilere "Sizlere minnet borçluyuz. Sizin için ne yapsak azdır" diye seslenen Ankara İl Müdürü Selim Çelenk de 7 gün 24 saat gazilerin emrinde olduklarını söyledi.

-"Devlet desteği sayesinde ev sahibi olduk"

Programda konuşan gazi Emrah Aslan da bu aziz vatana canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını, kanlarını akıttıklarını belirterek, devletin desteği sayesinde ev sahibi olduklarını, eğitim-öğretim yardımı gibi çeşitli yardımlar aldıklarını ifade etti.

Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a gerçek evlatları gibi kendilerini bağrına bastıkları için teşekkür etti.

Konuşmalarından sonra Gazi Aslan, Müsteşar Çelik'e çiçek takdim etti. Avşar da Aslan'a Türk bayrağı, Kur'an-ı Kerim ve bakanlık koruması altındaki çocuklarca yapılan tabloyu hediye etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement