Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilcisi Ali Güz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.09.2015 12:57

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilcisi Ali Güz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güz, mesajında, asırlar boyunca tarihin en kanlı savaşlarının ve en karmaşık siyasi oyunlarının yaşandığı bir coğrafyada yaşayan Türk milletinin, milli mücadele dönemi başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bu tüm zaman ve zeminlerde canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını binlerce şehit ve gazisiyle korumayı başardığını belirtti.

Cumhuriyetimizin var oluşunun, milli birlik ve beraberliğin, kahramanlığın ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olan, bu vatan ve bayrak uğruna cepheden cepheye koşan, 'ölürsem şehit, kalırsam gaziyim' diyerek canını hiçe sayan gazilerin, Türkiye'nin medarı iftiharı olduğunu ifade eden Güz, mesajında şu ifadeleri kullandı:

" Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya gibi birçok yerde vatanın müdafaası için şehit olmuş veya onurlu bir paye olan gazilik makamına ulaşmıştır. Atalarımızdan devraldığımız bu asil toprakları muhafaza eden ve insanlığa Anadolu'nun çiğnenemez olduğunu haykıran bu kahramanlarımızın değerli hatırları, emsalsiz fedakarlıkları, gençlerimize daima rehber olacaktır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e  Mareşal rütbesi ve gazilik unvanı verilişinin yıl dönümünü ve gaziler gününü kutlayacağız. Tüm gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement