Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Borçka'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2015 13:15

Borçka'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kaymakam Ertuğrul Örnek, Garnizon Komutanı Piyade Üsteğmen Metehan Yinanç, Belediye Başkan Vekili Resul Şentürk, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Piyade Asteğmen Hüseyin Naziksoy, burada yaptığı konuşmada, çağın koşullarına, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ancak tarih bilinciyle mümkün olacağını belirterek, "Türk milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerin ve şehitlerin hatırasını canlı tutar" dedi.

Naziksoy, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına, en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuştur. Bu olumsuzluklar etrafımızda sürüp gidiyor. Böyle olmasına rağmen milletimiz ülkesini bir istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi yahut şehit olmaya hazır milyonlarca ferdiyle bu huzur, bu sükun sürecektir. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında, milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyetine emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır. Türk insani gazi ve şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır."

Törenin ardından Kaymakam Örnek ve protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement