Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Gaziler Günü dolayısıyla Çankırı'da tören düzenlendi.

19.09.2015 14:13

Gaziler Günü dolayısıyla Çankırı'da tören düzenlendi.

Anıt Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Çankırı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik, yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün, gazilerin en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'le bütünleştiği gün olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden beri sürekli iç ve dış tehditlerle karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Çelik, "Ülkemiz bugün, dünden olduğundan daha fazla düşmanların yoğunlaşan tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için teröre verdiğimiz şehitler, hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz, bayrağımız için can vermekte, toprağa düşmektedir" dedi.

Törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Vali Yardımcısı Zafer Engin, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdür Vekili Yüksel Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement