Gazipaşa'da Örnek Ceviz Bahçesi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Gazipaşa'da Örnek Ceviz Bahçesi Kuruldu

Gazipaşa\'da Örnek Ceviz Bahçesi Kuruldu

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortak bir projeye imza attı.

03.04.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortak bir projeye imza attı. Dar gelirli vatandaşlara iş imkanı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında 7 köyde 13 kişiye ceviz bahçesi kuruldu. Sosyal Yardımlaşma Vakfı, projeye 222 bin lira ödenek ayırdı.

Gazipaşa'nın Sugözü Mahallesi'nde Döndü Çalık'a ait 6 dönümlük araziye ceviz bahçesi kuran ekipler, bahçeyi sahibine teslim etti. Bahçenin son fidanının İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk dikti.

Proje hakkında bilgi veren Kaymakam Pamuk amaçlarının dar gelirli vatandaşlara geçim kaynağı sağlamak olduğunu söyleyerek, "Bu proje kapsamında dar gelirli vatandaşlarımıza balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeyi amaçladık. A'dan Z'ye bahçenin oluşturulmasında ne gerekliyse yapıldı ve sahiplerine teslim edildi. Bununla da yetinmedik. Proje 11 yıl boyunca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendislerimiz tarafından kontrol edilecek ve teknik destek sağlanacak. Döndü teyzeye bahçesinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Projeyi oluşturan ziraat mühendislerinden Kerim Şişik ise yaptıkları uzun arazi araştırmaları neticesinde en uygun ağaç türünün ceviz olduğu kanaatine vardıklarını belirtti. Amerika'nın California eyaletinde üretilen, verimi yüksek bir ceviz türünü ilk kez ilçede denediklerini söyleyen Şişik, 11 yıl boyunca bahçede kontroller yapacaklarını dile getirdi.

Bahçe sahibi Döndü Çalık ise hiçbir gelir kapısının olmadığını, yeşil kart ile hayatını sürdürdüğünü belirterek, "Allah devlete güç kuvvet versin. İnşallah meyvesini birlikte yeriz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazipaşa'da Örnek Ceviz Bahçesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement