Gazipaşa Ziraat Odası, Hizmeti Köylünün Ayağına Götürdü - Son Dakika
Yerel

Gazipaşa Ziraat Odası, Hizmeti Köylünün Ayağına Götürdü

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cılız, Ilıca köyündeki çiftçilere belgelerini verdi.

14.03.2014 16:27

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cılız, köylerde yaşayan üreticilere, devlet desteklemesi ve Bağ-Kur işlemlerinde kullanacakları belgeleri adreslerine giderek teslim etti.

Tüm personeliyle köylere giden Başkan Cılız, çiftçilere belgelerini verdi. Köylüye lokum ve bisküvi ikramında da bulunan Cılız, uygulamanın devam edeceğini söyledi.

Mustafa Cılız, yaptığı açıklamada, kendisinin de köy çocuğu olduğunu, köylünün Ziraat Odası'ndan çiftçi belgesi almak için ne zorluklar çektiğini bildiğini ifade etti. Cılız, "Çiftçinin kendinin ve eşinin tapuları oluyor. Her ikisi de çiftçi belgesi almak için odaya gelmek zorundaydı. Gazipaşa'ya gelip gitmek, ulaşım, yeme içme, işinden kalma gibi masraflara neden oluyor. Bu uygulamaya son vermek için bir proje başlattık" dedi.

Ilıca Köyü Muhtarı Hasan Ali Kaplan, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çiftçi Abdülaziz Gumbar ise "Uygulamadan memnun kaldık. Mesela çoluk çocuğu olan, hastası olan, sakat, yaşlı olanlar var. Bunların Gazipaşa'ya gitmesine gerek kalmıyor. Çok güzel bir uygulama" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazipaşa Ziraat Odası, Hizmeti Köylünün Ayağına Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement