Gazze'de Gösteri - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Gösteri

Kaçak yollarla Avrupa'ya gitmek için yola çıkan ve kendilerinden haber alınamayan Filistinlilerin yakınları, Gazze'de eylem yaptı.

21.09.2014 13:43

Yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmek için yola çıkan ve kendilerinden haber alınamayan Filistinlilerin akıbetlerinden endişe eden yakınları, Gazze'de eylem yaptı.

Gazze'deki Kızılhaç ofisi önünde toplanan kayıp Filistinlilerin aileleri adına konuşan Kamil el-Mısri, yakınlarının akıbetinden endişe duyduklarını ifade ederek, "Yakınlarımız, bölgede yaşanan ekonomik durumun yol açtığı işsizlik nedeniyle Avrupa ülkelerine gitmek istiyordu. Orada iş fırsatı bulabilmeyi umuyorlardı" dedi.

BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunan Mısri, "Kayıp çocuklarımızın sorumluluğu sizin üzerinizde. Bu sorumluluğun görevlerini yerine getirmenizi temenni ediyoruz. Ayrıca Kızılhaç'ın da İtalya karasularında kaybolan yakınlarımızın bulunması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Mısri, Filistin yönetiminin de konuyla ilgilenmesi ve yakınlarının akıbetlerine dair kendilerine bilgi vermesini istedi.

Eyleme katılan Filistinliler, yakınlarının fotoğraflarının yanı sıra, kayıpların bulunmasını temenni eden ifadelerin yer aldığı dövizler taşıdı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, 13 Eylül'de Malta açıklarında yaşanan alabora olayından 300 kişi kayboldu. Aynı gün içinde Mısır kıyılarında alabora olan bir başka teknede 15 kişi yaşamını yitirdi. Yasadışı yollarla Avrupa'ya geçmek isteyen söz konusu kişiler arasında Filistin, Mısır, Sudanlıların olduğu belirtilmişti. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement