Gazze'de Öldürülenler İçin Yolda Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Öldürülenler İçin Yolda Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Gazze\'de Öldürülenler İçin Yolda Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Tokat’ta teravih namazı çıkışında İsrail’in saldırısı sonucu Gazze’de öldürülenler için trafiğe kapalı yolda gıyabi cenaze namazı kılındı.

19.07.2014 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta teravih namazı çıkışında İsrail'in saldırısı sonucu Gazze'de öldürülenler için trafiğe kapalı yolda gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ali Paşa ve yakın camilerde teravih namazı kılanlar, Cumhuriyet Meydanında gıyabi cenaze namazı kılmak için toplandı. Ramazan etkinlikleri dolayısı ile trafiğe kapalı olan Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda gıyabi cenaze namazı kılınmadan önce dua edildi. GOÜ Öğretim Üyesi Şaban Banaz tarafından yaptırılan duanın ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gazze'de şehit olanlar ile orada yaralı ve zor durumda olanların yanında olduklarını göstermek için bu geceki programların tamamını Gazze'ye adadıklarını kaydetti. Terörist olarak nitelendirdiği İsrail devletini kınadığını ifade eden Başkan Eroğlu, "Biz bu işlere karşı duyarsız, sağır, dilsiz olamayız. Peygamberimiz Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir diyor. Orada bir kardeşimize bir şey olduğu zaman bizimde canımız yanıyor. Birileri orada bu hareketleri yaparken bizden kimse susmamızı bekleyemez. Bu zulme karşı bizde Tokat'tan ses veriyoruz. Zalim Yahudi İsrail'i kınıyoruz" diye konuştu.

Başkan Eroğlu, ayrıca Ramazan etkinliklerinin müzikli kısmının tamamını iptal ettiklerini, ilahi ve dualarla Filistin'in anıldığı günler olarak etkinliklerin devam edeceğini kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazze'de Öldürülenler İçin Yolda Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement