Gebze'nin Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Gebze'nin Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

11.10.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çiler, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nda her cephede olduğu gibi Gebze'nin kurtuluşu için de büyük bir çaba gösterildiğini ifade etti.

Geçmişte olduğu gibi bugün de vatanın bölünmesine asla razı olunmadığını dile getiren Çiler, şunları kaydetti:

"Şartlar ne kadar ağır olursa olsun, millet olma bilincimiz, birlik ve beraberliğe olan inancımız, bağımsızlık tutkumuz, bizi biz yapan, millet yapan en önemli özelliklerimizdir. Kurtuluş Savaşı sırasında, bölgemizde Kuvayi Milliye hareketlerini örgütleyerek, Anadolu'ya malzeme ve insan aktarımı sağlamış, henüz 29 yaşındayken Tavşancıl'da şehit edilmiş olan ve Atatürk'ün talimatı ile anıt mezarı yaptırılan Yahya Kaptan gibi kahramanları ve nice isimsiz olanlarını barındıran bölgemiz, 1920'de İngilizler'in, 1921'de ise Yunanlılar'ın işgaline uğramış, 12 Ekim 1922 tarihinde de bağımsızlığına kavuşmuştur. Ülkemizde son günlerde yaşanan üzücü olaylar, bizim değer verdiğimiz kavramların ne denli önemli olduğunu bir kez daha ispatlamış, topraklarımızı ve kardeşliğimizi bölmek isteyen iç ve dış mihraklara, tüm dünyaya gerekli cevabı, ulusumuz, en cesur, en anlamlı şekilde vermiştir."

Çiler, Gebze'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Gebze'nin kurtuluşu için can veren şehitleri ve hayatta olmayan gazileri, Kurtuluş mücadelesinin bütün kahramanlarını saygı ve minnetle andıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gebze'nin Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement