Gel-der Yönetim Kurulu Üyeleri Basınla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Gel-der Yönetim Kurulu Üyeleri Basınla Buluştu

Gel-der Yönetim Kurulu Üyeleri Basınla Buluştu

Genç Elazığlılar Derneği’nin (GEL-DER) yeni yönetim kurulu üyeleri basınla buluştu.

14.03.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç Elazığlılar Derneği'nin (GEL-DER) yeni yönetim kurulu üyeleri basınla buluştu. Dernek Başkanı Ünal Apaydın, ilkini geçen yıl Sivrice Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri yamaç paraşütü ve bisiklet yarışmasının bu yıl ikincisini yapacaklarını söyledi.

GEL-DER'in 27 Şubat'ta yapılan genel kurulunda göreve gelen başkan ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak da katıldı. Amaçlarının Elazığ'ın gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Apaydın, "Yaşadığımız çağın ve coğrafyamızın sorunlarına çözüm üretmede STK'ların rolü ve önemi tartışılmaz bir gerçektir. Ulusal ve uluslararası alanda Sivil toplum Kuruluşları toplumların itici gücüdür. Yasal süreçlerden, sanata, sağlık sektöründen eğitime kadar birçok alanda öncü STK'lar toplumu dönüştürecek önemli bir potansiyel kaynağıdır. Bu STK'larda nitelikli genç kadroların varlığı sosyal sorunların çözümü, hizmetlerin devamlılığı ve geleceğin inşası için son derece önemlidir" dedi.

Bu bilinç ve geleceğin inşası için 2015 yılı içerisinde yapacakları çalışmalarda gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyen, gençler arasında ortak bir amaç etrafında birlikte çalışma ve gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri yapıların oluşturulması yönünde projeler hazırlayacaklarını anlatan Apaydın, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte sosyal projeler kapsamında okuma alışkanlığının gelişmesi amacı ile İlimizde insanların yoğun olarak yaşadıkları, bekledikleri, istirahat ettikleri alanlarda toplumumuza okuma alışkanlığının kazanımı noktasında bir proje yapmayı hedefledik. Konu ile ilgili önümüzdeki süreçte daha geniş bilgilendirileceksiniz. İlkini 15 Haziran 2014 tarihinde yaptığımız Sivrice 1.Geleneksel Yamaç Paraşütü ve Bisiklet yarışması şenliğinin bu yıl ikincisini daha kapsamlı yapmayı planlamaktayız. Son dönemlerde ülke gündemimizin önemli bir bölümünü oluşturan 'açılım' ile ilgili de bir proje çalışmasına başlayacağız."

Daha sonra konuşan Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, gençlerin faaliyetlerini önemsediklerini ve bu konuda gereken desteği vereceklerini söyledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gel-der Yönetim Kurulu Üyeleri Basınla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement