'Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor' - Son Dakika
Güncel

'Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor'

Osmangazi'de Başarılı Öğrenciler İçin Tarih Turu

10.02.2015 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde başarılı öğrenciler için 'Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor' adıyla Çanakkale gezisi düzenliyor. Başkan Mustafa Dündar, her yıl düzenledikleri geleneksel 'Kültür Turları' projesi kapsamında, bu yıl okullarında başarılı olan yaklaşık 15 bin öğrenciye Çanakkale'yi gezip tanıma fırsatı sunacaklarını söyledi.

Gerçekleştirdiği Sosyal ve Kültürel etkinliklerle farkındalık yaratan Osmangazi Belediyesi, daha önce seyahat etme imkanı olmayan vatandaşlar için düzenlediği kültür turlarına, bu yıl öğrencileri dahil etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirecekleri proje ile, okullarında başarılı olan öğrencilerin, milli tarihimizin unutulmaz zaferlerinden birinin kazanıldığı Çanakkale'yi gezip tanıma, kitaplarda okudukları destansı zaferin yazıldığı yerlerdeki tarihin izlerine tanıklık etme imkanı bulacağını söyledi.

Sümbüllü Bahçe Konağında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Başkan Mustafa Dündar, "Milli tarih, milli şuur demektir. Milli şuurun güçlenmesi için, milli tarihin bilinmesi gerekir. Türk tarihi, bu aziz milletin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürebilmek için yaptığı inanılması güç mücadelelere sahne olmuştur. Zaferlerle dolu şanlı tarihimizi gelecek nesillere anlatmak hepimizin en başta gelen görevidir. Biz de bu bilinçle hareket ederek, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, bu milletin bağımsız yaşama adına Çanakkale'de verdiği mücadeleyi, çocuklarımıza daha iyi anlatalım diye, "Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor" projesini hayata geçirdik" dedi. Başkan Dündar, ilçe sınırlarındaki okulların tamamını kapsayan proje kapsamında, 8. ve 9. Sınıfta okuyan, öncelikle ekonomik sıkıntı çeken ailelerin çocukları ile başarılı öğrencilerin yararlanacağı projenin, Nisan-Mayıs ve Haziran aylarında uygulamaya geçeceğini, rehber öğretmenler eşliğinde yaklaşık 15 bin çocuğu Çanakkale'ye götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer de, böylesine anlamlı bir proje için Başkan Dündar'a teşekkür etti. Çokgezer, "Tarihimizde Malazgirt, İstanbul'un Fethi ve Kurtuluş savaşı gibi dönüm noktalarımız vardır. Çanakkale destanı da bunlardan biridir. Osmangazi belediyemizle birlikte gerçekleştireceğimiz 'Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor' projesi ile, tarihimizi yerinde görüp öğrenme imkanı bulmuş olacak" diye konuştu.

Protokol imza törenine katılan Osmangazi İlçe Kaymakamı Dr. Necdet Türker'de, Osmangazi Belediyesinin bu güne kadar çok başarılı ve güzel çalışmalara imza attığını belirterek Başkan Dündar'a teşekkür etti. Türker, "Geleceğimizin teminatı gençlerimize tarihimizi öğretmek çok önemli. Çanakkale, şanlı tarihimizde bir var olma, yada yok olma mücadelesinin verildiği yer. Çocuklarımızın o atmosferi yaşaması, geçmişimizi yaşayarak öğrenmesi adına son derece önemli bir proje. Böyle bir projeyi hayata geçiren başkanımızı kutluyorum" dedi. Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kaymakam Necdet Türker ve İlçe Milli eğitim müdürü Gürhan Çokgezer, karşılıklı olarak protokolü imzaladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement