Geleneksel Sanatlarda Geleceğin Ustalarından Yılsonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Sanatlarda Geleceğin Ustalarından Yılsonu Sergisi

Geleneksel Sanatlarda Geleceğin Ustalarından Yılsonu Sergisi

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gören geleceğin Türk-İslam sanatı ustaları, yıl boyunca ürettikleri eserleri Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde görücüye çıkardı.

18.06.2014 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi'nde eğitim gören geleceğin Türk-İslam sanatı ustaları, yıl boyunca ürettikleri eserleri Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde görücüye çıkardı.

Geleneksel Sanatlar Akademisi'nde Davut Bektaş, Alparslan Babaoğlu, Dürdane Ünver, Etem Çalışkan, Latife Aktan Özel, Semih İrteş, İslam Seçen, Taner Alakuş, Nevzat Kaya, Saadet Gazi gibi alanında önemli ustalardan eğitim alan öğrenciler, yapmış oldukları toplamda 100 eseri 'Küçükçekmece Yıl Sonu Öğrenci Sergisi'nde bir araya getirdi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen yılsonu sergisi açılışına; Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi Genel Sanat Danışmanı Semih İrteş ve geleneksel sanatlar akademisi öğrencileri katıldı.

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

Sergiyi gezen Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan konuşmasında sanatın önemine dikkat çekti. Şencan, "Hayatın monotonluğundan bizleri kurtaracak yaşatılması gereken değerler var. Bunların başında sanat geliyor. Geleneksel sanatlarda önümüzdeki dönemde de çalışmalarımız artarak devam edecek. Emeği geçen tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ise, "Geçtiğimiz yıl üniversitemiz ve Küçükçekmece Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde eğitim faaliyetlerimizi sürdürdük. Küçükçekmece Belediyesi açtığı sergiler ve yaptığı kültür sanat faaliyetleri ile İstanbul belediyeleri arasında güzel bir çizgi tutturdu. Bu kapsamda Başkan Temel Karadeniz ve ekibine teşekkür ederim" diye konuştu.

Açılışta Arapça, Osmanlıca, Temel Sanat Eğitimleri ve Kağıt Konservasyonu branşlarında eğitim alan öğrencilere başarı sertifikaları da verildi. 8 ay eğitim alan öğrenciler hat, tezhip, minyatür, ebru, çini, cilt, katı', kaligrafi, bilimsel bitki illüstrasyonu, kağıt konservasyonu ve temel sanat eserlerini tanıttı.

Sergi, 13 Temmuz'a kadar Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gezilebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel Sanatlarda Geleceğin Ustalarından Yılsonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement