Gelişen Teknoloji Eski Motor Ustalarını da Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Gelişen Teknoloji Eski Motor Ustalarını da Etkiledi

Gelişen Teknoloji Eski Motor Ustalarını da Etkiledi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Yeni Sanayi Sitesi’nde motor ustası Nizamettin Topallar, teknoloji ilerledikçe işlerin azaldığını söyledi.

27.07.2016 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Yeni Sanayi Sitesi'nde motor ustası Nizamettin Topallar, teknoloji ilerledikçe işlerin azaldığını söyledi.

Arabalarla uğraşmayı sevdiğini söyleyen 64 yaşındaki motor ustası Nizamettin Topallar, "1965 yılında Lüleburgaz'da Hamam Sokakta motor tamirciliğine çırak olarak başladım. Beni herkes Nizam Usta diye tanır. 1976 yılında bu dükkanı açtım. Bu mesleğe ailem ve kendi istediğim için başladım. Arabalarla uğraşmayı seviyorum" dedi.

"Artık bizim tamir edeceğimiz arabalar azaldı"

Teknolojiyle birlikte eski ustaların işlerinin azaldığına dikkat çeken Topallar, "Artık bizim tamir edeceğimiz arabalar azaldı. Çünkü yeni nesil arabalar bilgisayarlı, biz elektroniğe geçemedik. Bu iş artık bizim yapabileceğimiz türden değil. Bu iş artık gençlerin işi, bilgisayar çağındayız ve teknoloji ilerledi. Yeni araçlar artık bilgisayara bağlanmadan sorun bulunmuyor. Teknoloji ilerledikçe eski ustaların işi azalmaya başladı" diye konuştu.

"Ben bu mesleği keyif için yapıyorum"

Para kazanmanın kendisi için ikinci planda olduğunu ifade eden Topallar, "Ben bu mesleği keyif için yapıyorum, evde kaldığım zaman sıkılıyorum. Pazar günü iş olmasa bile dükkana geliyorum. Benim için para kazanmak ikinci planda. Zaten yaşlanmaya da başladım. Sağlık sorunları sebebiyle her gün gelemiyorum, Ben sonuna kadar bu mesleği yapacağım" ifadelerini kullandı.

"10 yıl önce işlerimiz çok güzeldi"

Mesleğe eskisi kadar çırak olmadığını söyleyen Topallar, "Mesleğe eskisi kadar çırak yok. Eskiden çıraklar vardı. Ben çırak alamıyorum. Tek başıma çalışıyorum. Meslek bitiyor. Şimdi meslek okullarına gidip bu işi öğreniyorlar. Bundan 10 yıl önce işlerimiz çok güzeldi. Çok yoğun çalışıyorduk. Yıllar ve teknoloji ilerledikçe işlerde düşüş meydana geldi. Artık bizde yaşlandık" ifadelerini kullandı.

Yaşına rağmen güzel işler çıkarttığını söyleyen müşteri İbrahim Koser, "1992 yılından beri Nizamettin ustaya geliyorum. Uzun yıllardır Nizam ustaya geliyorum. 60'lı yaşlarında olmasına rağmen güzel işler çıkartıyor" şeklinde konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gelişen Teknoloji Eski Motor Ustalarını da Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement