Gemerek Kartalkaya Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Gemerek Kartalkaya Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor

Gemerek Kartalkaya Barajı\'nda Çalışmalar Sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’ta inşa edilen Gemerek Kartalkaya Barajı inşaatında çalışmalar devam ediyor.

16.11.2016 13:00

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas'ta inşa edilen Gemerek Kartalkaya Barajı inşaatında çalışmalar devam ediyor. Barajının tamamlanmasının ardından, sulama projesinin de faaliyete geçmesi ile birlikte 34 bin 190 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Kartalkaya Barajı, Gemerek Kartalkaya Köyü sınırları içerisinde Kasımbey Çayı üzerinde bulunuyor. Merkezi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın temelden yüksekliği 83 metre, depolama hacmi ise 33.16 milyon metreküp olarak tesis edilecek. DSİ tarafından 27 Eylül tarihinde temeli atılan baraj inşaatının Eylül 2020'de tamamlanması planlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sulama projesinin faaliyete geçmesi ile beraber bölgede 34 bin 190 dekar zirai arazide sulu tarım yapılabileceğini vurgulayarak, "İnşallah Gemerek Kartalkaya Barajı'nın hizmete aldığımızda milli ekonomiye yılda yaklaşık 17 milyon TL katkı sağlayacağız. Ayrıca yaklaşık 737 kişiye de istihdam kapısı açacağız" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemerek Kartalkaya Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement