Gemerek'te İşsizlik Artıyor, Nüfus Azalıyor - Son Dakika
Yerel

Gemerek'te İşsizlik Artıyor, Nüfus Azalıyor

Gemerek\'te İşsizlik Artıyor, Nüfus Azalıyor

Gemerek Nüfus Müdürlüğü tarafından ilçede nüfusun her geçen gün azaldığı ve işsizlik sayısının artığı açıklandı.

04.01.2016 16:26

Gemerek Nüfus Müdürlüğü tarafından ilçede nüfusun her geçen gün azaldığı ve işsizlik sayısının artığı açıklandı.

Gemerek Nüfus Müdürlüğü verilerine göre Gemerek ilçesinde 2014 yılında 457 bebek hayata gözlerini açarken, 2015 yılında bu sayı yüzde 49,5 azalarak 231 çocuk doğdu. Ölüm oranları Gemerek'te yüzde 20,1 azalırken, evlenme sayısı da yüzde 23,2 düştü. Vatandaşlar, nüfustaki bu düşüşün en büyük sebebini göç olarak gösterirken, göç nedeni olarak da işsizliği sebep gösterdiler.

Konuyla ilgili Gemerek Nüfus Müdür Vekili Aydoğan Pınar,"Gemerek Nüfus Müdürlüğü olarak elimizdeki verilere bakarak Gemerek ilçesindeki nüfus değişim oranını şöyle izah edebiliriz. 2014 yılı Gemerek'te doğum sayısı 457, ölüm 144, boşanma 37, evlenme 262'dir. Buna karşılık 2015 yılında doğum 231, ölüm 114, boşanma 32 ve evlenme ise 204 olarak gerçekleşmiştir."dedi.

1984-1989 yılları arasında Gemerek Belediye Başkanlığı yapan Kenan İnceöz,"Gemerek'teki göçün en büyük nedeni iyi yönetilmemesidir. Kötü yönetim. Tabi ben görevdeyken yani 1989 yılında Gemerek nüfusumuz 13 bin idi. Bakın o zamanlarda burada en azında 6 tane berber vardı. 6 tane terzi vardı. Demircisi vardı, otelimiz vardı her şeyimiz vardı. Diğer sosyal faaliyetler gösterebileceğimiz yerler vardı. Bakın bugün bunların hiç biri kalmadı. Elimizde ki hamamı bile yıktılar. Yıktırıldı. Düğün salonu yıkılıyor yerine yenisi yapılmıyor. Bunu neye bağlamak lazım? Şimdi bizde tabi bir takım işsizlikler nedeniyle göç başladı. Şimdi yeni yetişen gençlerimiz burada bir iş olanağı bulamadıkları için kendilerine bir geçim temin etmek için özellikle Kayseri'ye gidiyorlar."diye konuştu.

Vatandaşlar ise Gemerek'in nüfusunun azalmasını işsizliğe bağladı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemerek'te İşsizlik Artıyor, Nüfus Azalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement