Gemi Söküm Tesislerinde İşçilerin Zehirlenmesi - Son Dakika
Yerel

Gemi Söküm Tesislerinde İşçilerin Zehirlenmesi

CHP'li 4 milletvekili olayla ilgili incelemede bulundu

17.08.2013 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa'daki gemi söküm tesislerinde 2 işçinin öldüğü, 9 işçinin de hastaneye kaldırıldığı zehirlenme olayıyla ilgili, 4 CHP'li milletvekili  inceleme yaptı.

CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, kazanın meydana geldiği Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'ne giderek, şirket yetkilileri ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği yönetimi ve Petrol-İş Sendikası temsilcileriyle görüşerek, bilgil aldı.

Olayda yaşamını yitiren Doğan Balcı'nın ailesini ziyaret ederek Kılıçdaroğlu'nun başsağlığı dileklerini ileten milletvekillerinin, temaslardan elde ettikleri bilgiler ve edindikleri izlenimler kapsamında bir rapor hazırlayacağı bildirildi.

Milletvekillerinden Mehmet Ali Susam, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili adli ve idari araştırmaların başladığını hatırlattı.

İş kazaları nedeniyle ölümlerde son yıllarda dikkate değer artış bulunduğuna işaret eden Susam, "İş müfettişleri ve adli merciler, olayda ihmal bulunup bulunmadığıyla ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla CHP olarak yoğun gayret gösteriyoruz. Ancak taşeron işçi çalıştırmanın, buna bağlı olarak da yeterli tedbir alınmamasının iş kazalarının baş sorumlu olduğunu görüyoruz" dedi.

Türkiye'de her yıl ortalama bin yüz kişinin iş kazası geçirdiğini ifade eden Musa Çam da, kazaların büyük bölümünün tersanelerde meydana geldiğine dikkati çekerek, kazaların önüne geçilebilmesi için işçinin, işverenin ve bakanlığın alması gereken önlemler olduğunu söyledi.

Hülya Güven bu alanda yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtirken, Mustafa Moroğlu da sorunun temelinde taşeronlaşmanın yaygınlaşması olduğunu savundu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gemi Söküm Tesislerinde İşçilerin Zehirlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement