Gemlik'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gemlik'ten Kısa Kısa

AB Comenius Projesi'nin final etkinliği Gemlik'te yapıldı.

08.05.2013 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Comenius Projesi'nin final etkinliği Gemlik'te yapıldı.

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin de ortağı olduğu ve "Avrupa'da Kültürel Farkındalık, Ülkemi Hayat Et" başlığını taşıyan projenin final toplantısına Almanya, İspanya, İtalya, Litvanya ve Romanya'dan 22 öğrenci ile 18 öğretmen katıldı.

Konuklar, Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti, halk oyunları gösterisini izledi ve yöresel yemeklerden tattı.

Okul müdürü Mehmet Türkmen, proje sayesinde farklı kültürleri daha yakından tanıyabilme fırsatını bulduklarını belirterek, ülkeler arasında gönül köprüsünün kurulduğunu söyledi.

-"Sen de benimle oynar mısın-" projesi-

Gemlik Şehit Öğretmen Etem Yaşar İlkokulu'nun 1. sınıf öğrencileri, paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrenmeyi amaçlayan "sen de benimle oynar mısın-" adlı proje yaptı.

Sınıf öğretmeni Nesrin Afacan nezaretinde gerçekleştirilen proje kapsamında önce öğrenciler ve veliler bilgilendirildi. Ardından öğrencilerin evlerindeki oyuncaklar toplandı, kırtasiye malzemesi temin edildi.

Paketlenen oyuncalar ve kırtasiye malzemelerini Orhaneli Yürecekler Köyü İlkokulu'na gönderildi.

Okul müdürü Mustafa Pusmaz, çocukları akademik anlamda geleceğe en güzel şekilde hazırlamanın yanında insani değerler bakımından donatmanın da hedefleri arasında yer aldığını belirterek, projede emeği bulunan herkese teşekkür etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gemlik'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement