Genç Çiftin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye Tahliye - Son Dakika
Asayiş

Genç Çiftin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye Tahliye

Genç çiftin ölümüne sebep olan sürücüye tahliyeBURSA – Bursa'da 2015 yılında 2 tır arasında kalan otomobilde hayatlarını kaybeden Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Mustafa Alpaslan ve 6.

26.02.2017 19:33

Genç çiftin ölümüne sebep olan sürücüye tahliye

BURSA – Bursa'da 2015 yılında 2 tır arasında kalan otomobilde hayatlarını kaybeden Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Mustafa Alpaslan ve 6.5 aylık hamile olan eşi Zişan Güner Alpaslan'ın ölümüne neden olan tır şoförü Aytekin Özdemir, çarptırıldığı 12.5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

Kaza, 2015 yılında Temmuz ayında Bursa- İzmir Karayolu Çevre Yolu Batı Kavşağı'nda meydana geldi. Yolcu indirdikten sonra kontrolsüz hareket eden yolcu otobüsünü fark eden Yılmaz Güney yönetimindeki tır, fren yaparak durdu. Bu sırada arkadan gelen Mustafa Alpaslan(39), yönetimindeki otomobil önünde duran tır'a çarptı. Aytekin Özdemir yönetimindeki tır da araca çarptı. Zincirleme trafik kazasında iki tır'ın arasında kalan otomobildeki 27 yaşındaki Mustafa Alpaslan ve eşi 29 yaşındaki Zişan Alpaslan hayatını kaybetti. Olaydan sonra gözaltına alınan sürüce Aytekin Özdemir tutuklandı. Diğer sürücüler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Özdemir, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık avukatının itirazı üzerine Yargıtay 12'inci Ceza Dairesi, Aytekin Özdemir'e verilen hapis cezasını, olayın meydana geliş şekli ve taksir durumunu dikkate alarak sanığın lehine bozdu. Yeniden hakim karşısına çıkan Özdemir, İlk olarak 7 yıl hapis daha sonra ise duruşmadaki iyi hali ve sabıka kaydının olmaması dikkate alınarak cezası 5 yıl 10 aya indirilerek tahliyesine karar verdi. Yaklaşık 20 ay tutuklu kalan sürücü tahliye edildi.

(AÇ-

Genç Çiftin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye Tahliye
Kaynak: İHA

Son Dakika Asayiş Genç Çiftin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement