Genç İşsizliğine Doğalgazla Çözüm" Projesi - Son Dakika
Güncel

Genç İşsizliğine Doğalgazla Çözüm" Projesi

Antalya'da, 18-29 yaş arası 150 gencin doğalgaz sektöründe meslek sahibi olması amacıyla "Genç İşsizliğine Doğalgazla Çözüm" Projesi başlatıldı.

24.05.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, 18-29 yaş arası 150 gencin doğalgaz sektöründe meslek sahibi olması amacıyla "Genç İşsizliğine Doğalgazla Çözüm" Projesi başlatıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında, Akdeniz Belediyeler Birliği olarak, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Konyaaltı Belediyesi ve Enerya'nın ortaklığında başlattıkları "Genç İşsizliğine Doğalgazla Çözüm" Projesiyle, 18-29 yaş arası 150 gencin 12 ay içinde doğalgaz sektöründe teknik personel olarak iş gücü piyasasına girmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Projeyle yeni istihdam alanları oluşturarak gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı ve gençlerin istihdamda sürekliliğini sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Tütüncü, " Avrupa Birliği'nden sağladığımız kaynakla bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Projeyle 150 gencimize mesleki eğitim vereceğiz. Yani doğalgaz tesisatçılığıyla 150 gencimizin koluna altın bilezik takmış olacağız." dedi.

Mesleği olmayanların iş imkanı bulamadıkları bir ortamda yaşadığımızı ifade eden Tütüncü, masa başı iş bulamayanların ise kendilerine sunulan iş imkanlarını beğenmediklerini vurguladı.

Projenin hayırlı olmasını dileyen Tütüncü, gençlere de şu tavsiyelerde bulundu:

"Siz siz olun kendinizi yetiştirmeye, geliştirmeye bakın. Ne yaptığımız hiç önemli değil, nasıl yaptığımız çok önemli. Ne iş yaparsanız yapın, iyi yapanlar hem mesleki anlamda tatmin olurlar hem de iyi bir gelir imkanına sahip olurlar. Çok iyi bir iş yapsanız, yaptığınız işi kötü yaparsanız herkes sizi ayıplar. Önünüzde güzel bir imkan, fırsat var. Kendinize yatırım yapmak suretiyle iyi bir mesleğe sahip olmanın ve sahip olduğunuz meslekte de usta olmanın arayışı içinde olun ki geleceğiniz aydınlık olsun."

Tütüncü, eğitimin verileceği Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'ne de 52 bin avroluk makine ve ekipman desteği sağlanacağını sözlerine ekledi.

18 Haziran-9 Eylül arasında uygulanacak projede 150 gence 440 saat eğitim verilecek. Eğitim sonunda sertifika alacak gençlerden doğalgaz iç tesisat firması kurmak isteyen 30'una ise Girişimcilik Eğitimi verilecek.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ve Enerya Antalya Bölge Müdürü Mürsel Parlak'ın da katıldığı toplantı sonunda katılımcılarla fotoğraf çektirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç İşsizliğine Doğalgazla Çözüm' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement