Genç Karikatürcüler Yetişiyor: 1045 Öğrenci Hayvan Hakları Konulu Karikatür Çizdi - Son Dakika
Güncel

Genç Karikatürcüler Yetişiyor: 1045 Öğrenci Hayvan Hakları Konulu Karikatür Çizdi

Genç Karikatürcüler Yetişiyor: 1045 Öğrenci Hayvan Hakları Konulu Karikatür Çizdi

Aydın doğan Vakfı ve Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen, "Hayvan Hakları" konulu karikatür yarışmasının ödül töreni dün Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

08.06.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın doğan Vakfı ve Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen, "Hayvan Hakları" konulu karikatür yarışmasının ödül töreni dün Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi,  Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Karikatüre ilgi duyan bir kuşağın oluşmasını ve geleceğin karikatürcülerinin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlayan"Yaratıcı Çocuklar Derneği 9. Karikatür Yarışması", Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması ile dünyanın dört bir yanından farklı gündemlerin, farklı duyguların bir araya gelmesine vesile olan Aydın Doğan Vakfı işbirliğiyle düzenlendi. Her sene çocukların farklı konular hakkında yaratıcılıklarını sergilediği ve bu sene "Hayvan Hakları" temasıyla düzenlenen yarışmaya,23 şehirden 181 okul, 1045 öğrenci 1237 karikatür ile katıldı.

Yarışmanın jürisi karikatür sanatçıları Aziz Yavuzdoğan, Gürcan Özkan, Kaan Saatci, Piyale Madra, Raşit Yakalı, Tan Oral, Yaratıcı Çocuklar Derneği Karikatür Yarışmaları Koordinatörü İbrahim Tapa, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa ile Yönetim Kurulu Üyesi HavvaTapa'dan oluştu.

İlkokul 3. sınıftan 12. sınıfa kadar 5 ayrı kategoride değerlendirilen karikatürler geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Aydın Doğan Vakfı tarafından albüm haline getirildi. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan karikatürler İstanbul'da Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde ve Trump Alışveriş Merkezi'nde sergilenecek.

Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa;"Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir!" der MahatmaGandhi. Geçen yıl çocuk haklarından sonra bu yıl hayvan haklarına dikkat çekmek istedik. Yaratıcı Çocuklar Derneği olarak amacımız, tüm canlıların haklarını gözeterek yaşamamız gerektiği bilincini aşılamaktır. Hedeflenen dünya barışı, ancak bu yolla sağlanabilir.

Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan; Hemen hemen her insanın beslediği bir kuş, bir balık, bir kedi, bir köpek mutlaka olmuştur. Hiç hayvan beslememiş olsanız dahi, besleyenlerin mutluluğuna mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Hayvanlar insanı dinlendiren, onlara mutluluk ve sorumluluk veren canlılardır. Bizler bu dünyayı onlarla paylaşıyoruz. Hatta kimilerimiz hayatı. Doğadaki her şeyin bir görevi olduğunu unutmayalım. Hayvanlar da tabiatın olmazsa olmaz parçalarıdır.

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, şunları söyledi:

"Çocuklar çizdikleri karikatürlerde çevreye ve hayvanlara karşı duyarlılıklarını yansıtırken, toplumsal anlamda da önemli mesajlar veriyorlar. Bir yandan da iletişim dünyasında önemli bir yere sahip olan karikatürü tanıyıp bu alanda bilgilerini, el becerilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Aydın Doğan Vakfı olarak hem karikatür hem de gençler ve kız çocukları odağında birçok projemiz var. Eğitimli ve alanında yetkin gençlerimizin sayısının artması ve onların toplumda söz sahibi olmaları adına her alanda desteğimizi sürdürüyoruz. Geleceğin sahibi olan gençlerimizin güzel yarınlara sahip olması en büyük önceliğimiz."

ÖDÜL ALAN KARİKATÜRLER

BİRİNCİ KATEGORİ 3. ve 4. SINIFLAR

BİRİNCİ: Yağmur Bayram/ 100. Yıl İlköğretim Okulu/ Bayraklı Belediyesi Karikatür Atölyesi

BİRİNCİ: Mine Şakar/ Durmuş Yaşar İlköğretim Okulu/ Bayraklı Belediyesi Karikatür Atölyesi

İKİNCİ: Ada Akbaş/ Özel Bursa Kültür Okulları/ Nilüfer Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi

ÜÇÜNCÜ: Gülnihal Güldoğan/ Bursa Özel Çakır Eğitim Kurumları

ÜÇÜNCÜ: Şeyda Yıldırım/ 100. Yıl İlköğretim Okulu/ Bayraklı Belediyesi Karikatür Atölyesi

İKİNCİ KATEGORİ 5. ve 6. SINIFLAR

BİRİNCİ: Ömer Keleş/ İzmit Kılıçarslan Ortaokulu

İKİNCİ: Janset Pervin Cengiz/ İTÜ GVO. Özel Dr. Natuk Birkan Ortaokulu

ÜÇÜNCÜ: Alp Cura/ Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu

ÜÇÜNCÜ KATEGORİ 7. ve 8. SINIFLAR

BİRİNCİ: Levent Bahçeci/ Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi

İKİNCİ: AbdulhakimOrhanoğlu/ Yaşar Topçu Yatılı Bölge Okulu/ Aşkın Ayrancıoğlu Karikatür Atölyesi

ÜÇÜNCÜ: Kaan Kocaman/ VKV Koç Özel Ortaokulu

DÖRDÜNCÜ KATEGORİ 9. ve 10. SINIFLAR

BİRİNCİ: Arda Yılmaz/ Özel Şahinkaya Fen Lisesi/ Nilüfer Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi

İKİNCİ: Müge Özbalcı/ Bursa Anadolu Lisesi/ Nilüfer Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi

ÜÇÜNCÜ: Berr Turan / Tuzla Anadolu Lisesi

ÜÇÜNCÜ: DilvinÖzşan/ Özel Güngören Mektebim Anadolu Lisesi

BEŞİNCİ KATEGORİ 11. ve 12. SINIFLAR

BİRİNCİ: Fadime Çağlar/ Çiğli Fen Lisesi

İKİNCİ: Selin Germann/ Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi

ÜÇÜNCÜ: Oğuz Tuna Orak/ Özel Altıyol Kavram Temel Lisesi/ Kamil Yavuz Karikatür Atölyesi

....//....

AYDIN DOĞAN VAKFI HAKKINDA:

Temelleri 1996 yılında atılan Aydın Doğan Vakfı'nın kuruluş amacı, tarafsız ve doğru bilginin ulaşılabilir olması, toplumun sorunlarını özgür ve adil bir biçimde çözümleyebilmesi, eğitim ve kültür düzeyinin artırılması için yatırımlar yapılması ve buna yönelik çalışmaları desteklemektir.

Şiddet ve ayrımcılığın küresel istikrarı giderek daha büyük boyutlarda tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörüve sağduyu her zamankinden daha çok önem taşıyor. Vakıf, böyle bir dünyada toplumlararası uzlaşmayı,sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı dünyanın her yerinden sanatçıların yaptığı karikatürlerle öneçıkarıyor ve toplumun bütün kesimleriyle paylaşıyor. Karikatür sanatının farklı düşünce ve inançlaraaçık bir toplumun yapıtaşlarından birini oluşturduğu düşüncesinden yola çıkarak düzenlenen Aydın DoğanUluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada Karikatür Oscarları olarak biliniyor. 33 yıldır düzenlenen yarışmaya bugüne dek farklı kültürel ve siyasal kimliğe sahip 137 ülkeden 7.800 sanatçının 80.000 civarıeserle katılmış olması da yarışmanın boyutunu ve önemini belgeliyor.

Detaylı bilgi için: www.aydindoganvakfi.org.tr

YARATICI ÇOCUKLAR DERNEĞİ HAKKINDA:

Kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocuklarımızdaki yaratıcılığı geliştirmek amacıyla 1995 yılında başlatılan okullar arası etkinlikler 2003 yılından itibaren Yaratıcı Çocuklar Derneği çatısı altında devam ediyor. Yaratıcı Çocuklar Derneği, okulların katılımı ile gerçekleştirdiği etkinliklerinde plastik sanatlar, müzik, drama ve disiplinler arası çalışmalar sergilerken, öğrencilerin farklı kültürleri ve önemli kültürel mekanları tanıyarak öğrenmesini amaçlıyor.

Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliğinde, çocukların hayal güçlerini veyeteneklerini geliştirmek üzere bilim, tasarım, karikatür, öykü ve fotoğraf alanlarında yarışmalar düzenleyen Yaratıcı Çocuklar Derneği,çalışmalarını kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak için sürdürüyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Karikatürcüler Yetişiyor: 1045 Öğrenci Hayvan Hakları Konulu Karikatür Çizdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement