Genç Memur-sen'den Kitap Okuma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Genç Memur-sen'den Kitap Okuma Eylemi

Genç Memur-sen\'den Kitap Okuma Eylemi

Genç Memur-Sen Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yaşanan provokasyonlara tepki göstermek amacıyla, “Sesini Değil Fikrini Yükselt” sloganıyla kitap okuma eylemi gerçekleştirildi.

03.04.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç Memur-Sen Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşanan provokasyonlara tepki göstermek amacıyla, "Sesini Değil Fikrini Yükselt" sloganıyla kitap okuma eylemi gerçekleştirildi.

Genç Memur-Sen üyeleri tarafından Gül bahçe önünde gerçekleştirilen kitap okuma eyleminde, vatandaşlara sendika yöneticileri tarafından çeşitli türde kitaplar dağıtıldı. Burada bir basın açıklaması Yapan Genç Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Hüseyin Keser, ODTÜ'de yaşanan provokasyonları ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit edenleri kınayarak,"Maşa örgütlerin eliyle tezgahlanan bu alçak saldırıların, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyeceğini milletin irfanının tüm karanlığı aydınlatacağını deklare etmek için buradayız" dedi.

Keser, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Üniversite gençliğinin şiddet sarmalı ile terör dalgasına maruz bırakılması, ülkenin geleceğine yerleştirilmiş olan bir nükleer bombadır. Üniversiteler, beyin gücü yetiştiren, aydınlarımızın ve önderlerimizin yetiştiği bilim yuvalarıdır. Bilim yuvalarında yetişen gençliğimize kast eden karanlık eller, ülkenin geleceğini sabote etmenin çabası içerisindedir. Geleceğimiz dinamitlenirken sessiz mi kalmalıyız? Şiddetin ve terörün panzehiri olması gereken ilim ve irfan yuvaları, bu şiddet ve kirli provokasyonlara teslim mi olmalı? Buna hayır diyoruz, bütün gücümüzle, bütün benliğimizle, bütün vatanseverliğimizle. Zira dinamitlenen yol Büyük Türkiye'ye giden yoldur! Tüm gelişmiş ülkelerde üniversiteler, gelişimin lokomotifi, toplumsal ilerlemenin ana eksenini belirleyen kuruluşlar oldular. Türkiye'de de üniversiteler, üniversal, evrensel bilgi üretmenin ve insanlık için değer yaratmanın başat aktörleri olmaları gerekirken, bu ilim ve irfan yuvalarının terör dalgası ile iğdiş edilmelerine müsaade edilebilir mi? Üniversitelerde şiddet ve terör dalgasının yayıldığı bu dönemde, sessiz kalmanın bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu düşünüyoruz. Buradan tüm üniversite gençliğine karşı ortak bir irade çağrısında bulunmak istiyoruz! Bu çağrı, Büyük Türkiye yolunda emin adımlarla yoluna devam eden ülkemin, üniversite gençliğini, olaylar karşısında serinkanlı hareket etme, aklın yörüngesinde sağduyulu davranma, zaman omuz omuza verme zamanıdır diyoruz. Bu çağrı sana sevgili üniversiteli kardeşim! Geçmişi hatırla ve buradan ders çıkar! Geçmişte de üniversite gençliği arasında çeşitli ayrımlar çıkardılar, peki suni olarak yaratılan bu şiddet dalgasından kim zarar gördü? Kim kazandı? Şiddetle, kavgayla, terörle bugüne kadar sahi kim kazandı? Bunu en iyi sen anlayabilir, en iyi sen görebilirsin!" - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Memur-sen'den Kitap Okuma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement