Gençler Mehmet Akif Ersoy'u "Rap"Le Dinleyecek - Son Dakika
Güncel

Gençler Mehmet Akif Ersoy'u "Rap"Le Dinleyecek

" Çanakkale Şehitlerine" ilk defa "rap" tarzında söylendi, "Leyla" senfonik olarak bestelendi"

12.03.2013 17:42

Erkan Mutlu' dan büyük Akif'in ve bütün şehitlerimizin ruhuna müzikli bir hediye: "AŞİYAN" Besteci ve solist Erkan Mutlu' nun yoğun çalışmasının sonunda "AŞİYAN " adlı projesi dinleyicileriyle buluşuyor.

Bestelerin ve kompozisyonların tamamının Erkan Mutlu' ya ait olduğu albümde on şarkı bulunuyor. Mehmet Akif'in şiirlerini bestelemenin kolay olmadığını söyleyen Erkan Mutlu, "Akif'i, şehitlerimizi ve Çanakkale'yi ruhunda duymanın ve tabii güçlü bir ekibe sahip olmanın" bu işi başarmakta kendisine yardımcı olduğunu belirtiyor.

"Çanakkale Şehitlerine" adlı ünlü şiiri bestelerken "rap" tarzını kullanarak bir ilki daha gerçekleştiren Erkan Mutlu, müziksever gençlere "İstiklal Şairimiz" Mehmet Akif Ersoy'u farklı bir sesle dinletmeyi hedefliyor.

"Rap" tarzında okunan bölümüyle genç kuşakların ilgisini çekecek olan "Çanakkale Şehitlerine" bestesinin başında bütün dünyaya Çanakkale Savaşı'ndan günümüze milletimizin ve Mehmet Akif'in mesajı da İngilizce olarak yer alıyor.

Mehmet Akif'in dev karakterinin şiirlerin bestelerine de tabii olarak yansıdığını belirten Erkan Mutlu' nun son albümü Klasik Türk Müziği nağmelerinden ilahilerin derin seslerine, popüler müziğin ritminden senfonik müziğin coşkusuna ve tabii rap tarzının doğruları net olarak söyleme gücüne kadar pek çok duyguyu bir arada yaşatacak.

Çanakkale Zaferi'ni hep birlikte şerefle kutlayacağımız 18 Mart'ta müzikseverlerle buluşacak olan albüm şimdiden büyük ilgi görüyor ve özellikle İngilizce mesajıyla farklı bir pencere açıyor.

Genel sanat yönetmenliğini Çiğdem Mutlu, yapımcılığını Gümüş Prodüksiyon ve prodüktörlüğünü Fatih Gümüş'ün yaptığı Türkiye'nin en iyi stüdyo müzisyenlerinin performanslarıyla katkıda bulunduğu "AŞİYAN" albümü dünyanın en iyi teknolojilerine sahip olan Marşandiz stüdyosunda, SSL Analog Mixerle (Solid State Logic) ve Protools sistemlerle kaydedildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençler Mehmet Akif Ersoy'u 'Rap'Le Dinleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement