Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Engellilere Özel Merkez - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Engellilere Özel Merkez

Gençlik ve Spor Bakanlığı, engelli sporculara yönelik çalışmaları her alanda yoğun bir şekilde sürdürürken, Aksaray Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi hizmete girdi.

27.01.2016 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı, engelli sporculara yönelik çalışmaları her alanda yoğun bir şekilde sürdürürken, Aksaray Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi hizmete girdi.

Tamamıyla engelli sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel olarak inşa edilen merkez geleceğin şampiyonlarının ortak adresi olacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aksaray Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi'nin açılmasıyla birlikte ülke sporuna çok değerli bir tesis kazandırdıklarını söyledi. Dağılgan Spor Kompleksi'ndeki tesisin Türkiye'nin ilk Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi olma özelliğini taşıdığını kaydeden Bakan Kılıç, 80 yatak kapasiteli merkezde bir yemekhane, revir, konferans salonu, sauna, 2 engelli asansörü, mini buzdolabı, internet ve dinlenme salonu bulunduğunu anlattı.

Bakan Kılıç, merkezin bedensel, görme ve işitme engelliler ile özel sporcuların uluslararası organizasyonlar için yapacakları hazırlık çalışmalarına ev sahipliği yapacağını belirterek, "Sporcularımızın her türlü ihtiyacına karşılık verecek olan bu özel tesisimiz, engelli sporuna ve sporcularımıza verdiğimiz değeri gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı.

Engelli sporcuların rahat etmelerine ve iyi koşullarda çalışabilmelerine büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu modern ve güzel tesisler neticesinde sporcularımızın başta Rio 2016 Paralimpik Oyunları olmak üzere birçok farklı organizasyona daha konsantre ve rahat bir şekilde hazırlanacağını düşünüyorum. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlar, engelli vatandaşlarımızın sporla birlikte hayata tutunmamalarına ve sosyalleşmelerine vesile oluyor. Engelli vatandaşlarımızın huzuru ve rahatı için farklı alanlardaki çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam edeceğiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Engellilere Özel Merkez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement