Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Genel Seçime Doğru

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran'daki genel seçime hazırlık kapsamında, il ve ilçe seçim kurullarında görev yapan 533 seçim müdürüne "Hizmet İçi Eğitim" Semineri verdi.

03.03.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran'daki genel seçime hazırlık kapsamında, il ve ilçe seçim kurullarında görev yapan 533 seçim müdürüne "Hizmet İçi Eğitim" Semineri verdi.

Ankara Gür Otel'de gerçekleşen ve üç gün süren seminerde, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçim hazırlıkları ve seçim sandık kurulu görevlilerinin eğitimi amacıyla hazırlanan eğitim CD'lerinin içeriği anlatıldı.

Seminerde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolle hazırlanan "Sandık Kurullarının Eğitimi" konulu projenin tanıtımı da yapıldı.

Öte yandan, YSK'dan yapılan açıklamaya göre, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla, Türkiye genelinde tüm halk eğitim merkezlerinde, "Sandık Kurullarının Eğitimi" konulu sertifika programı başlatıldı.

Sandık kurullarında görev alacak siyasi parti üyelerinin sertifikalı eğitim almaları da amaçlanan programda, eğitimleri, il ve ilçelerde bulunan hakimler, seçim müdürleri veya zabıt katipleri verecek.

Bütün halk eğitim merkezlerinde verilecek olan eğitim programı toplam 8 saat sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement