Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Genel Seçime Doğru

Başbakanlık Başmüfettişi Ayşegül Genç, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

01.09.2015 10:59

Başbakanlık Başmüfettişi Ayşegül Genç, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Genç, Başbakanlık Teftiş Kurulunda Başbakanlık Başmüfettişliği ile müfettişlik görevlerinde bulunurken, çeşitli kurumlarda da müfettiş ve müfettiş yardımcılığı yaptı.

Bugüne kadar yurt dışında yaklaşık 15 ülkede teftiş ve incelemelerde bulunan Genç, ayrıca çeşitli teftiş kurullarının tüzük ve yönetmeliklerinin incelenmesinde, birçok kanun ve diğer mevzuatların hazırlanmasında, incelenmesinde ve değerlendirilmesinde görev aldı.

Kamu yönetimi sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olan Genç, hemen hemen tüm devlet idaresi ile kurumlarında ayrıntılı teftiş ve inceleme yaptı.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş tarafından 1997'de hazırlanan Susurluk Raporu'na esas çalışmalarda görev alan Genç, 1998-1999 yıllarında Susurluk Olayı kapsamındaki kayıp silahlar soruşturmasını yürüttü.

Genç, 2001'de Beyaz Enerji Operasyonu kapsamındaki çalışmalarda bilirkişi olarak görev yaptı, 2001'de Eti Holding bünyesinde, krom ve bor madenleri konusunda çalışmalar yürüttü.

Hrant Dink cinayetinde inceleme yaptı

2002-2006 yılları arasında BDDK ve TMSF'de çalışan Genç, batık bankalarla ilgili birçok yolsuzluk inceleme ve soruşturma gerçekleştirdi. Genç, 2003-2004 yıllarında İmar Bankasının yetkisiz hazine bonosu satışı ve usulsüz mevduat işlemlerine ilişkin inceleme ve soruşturma yaptı.

Genç, 2004'te Bankacılık Alanındaki Usulsüzlüklere İlişkin Araştırma Komisyonunda görevlendirilen uzman grubun koordinatörü olarak çalıştı. Başbakanlıkta sağlık sektöründeki sorunların saptanması amacıyla oluşturulan komisyonda görev yapan Genç, konuyla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir kitap hazırlanması çalışmasında da yer aldı.

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmalinin bulunup bulunmadığı konusunda inceleme yaparak rapor hazırlayan Genç, Gayrimenkul, İmar ve Vakıf Hukuku alanında uzmanlaştı. Genç, AB fonlarının kullanılması konusundaki usulsüzlüklerin incelenmesinde de bulundu.

Başbakanlığın 2011-2015 Stratejik Planı'nın hazırlanmasında her aşamada görev alan Genç, Başbakanlık İç Kontrol Sistemi'nin kurulmasına ilişkin çalışma ekibinde de bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement