Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

MHP Bartın milletvekili adayı Aynur Yıldırım, Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

09.10.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Bartın milletvekili adayı Aynur Yıldırım, Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Bir tekstil fabrikasının yemekhanesinde, işçilerle bir araya gelen Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinin ülkenin geleceği adına önemli olduğunu söyledi.

İktidara gelmeleri durumunda asgari ücretin 1400 liraya yükseltileceğini, taşeron işçilerinin çalışma şartları ve ücretleri iyileştirilerek iş güvencesi, yıllık ücretli izin, fazla mesai ücreti, kıdem tazminatı gibi haklarının güvence altına alınacağını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro verilecek. Sosyal devlet politikası, MHP iktidarı ile hayata geçirilecek. Mesleki eğitimini veya yükseköğrenimini tamamlayan gençlerimizin beklemeden işe girmesi sağlanacak. Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak, iş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar yaklaşık 700 lira olmak üzere aile desteği verilecek. 65 yaş aylığı, 300 liraya yükseltilecek. Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda 250 lira kira yardımı yapılacak. Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartı verilecek. Her ailenin bir ferdine iş imkanı sağlanacak, iş sağlanana kadar ev hanımlarına asgari ücretin yarısı kadar ödenek verilecek."

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı'nın da eşlik ettiği ziyarette Yıldırım, çalışanlardan destek istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement