Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçimlere Doğru

AK Parti Aksaray milletvekili aday adayı Cenap Aşcı, her yönde söz sahibi olan, dışarıya bağımlı olmaksızın milli savunma araçlarını üreten hatta ihraç eden bir ülke olmak hayaliyle bu işe gönül koyduğunu belirtti.

21.02.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aksaray milletvekili aday adayı Cenap Aşcı, her yönde söz sahibi olan, dışarıya bağımlı olmaksızın milli savunma araçlarını üreten hatta ihraç eden bir ülke olmak hayaliyle bu işe gönül koyduğunu belirtti.

Aşcı, Ağaçlı tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 25. dönem milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldığını söyledi.

Öğrencilik yıllarında Türkiye ekonomisinin dışa kapalı bir ülke durumunda bulunduğunu aktaran Aşcı, "Türkiye, rahmetli Özal'ın gelişiyle ufku değişen ve büyüyen bir ülke haline geldi. Ekonominin önemli bir yeri bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda görev aldığım yıllarda bu atılımları yakından gördüm" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son yıllardaki atağıyla birlikte gelişim sürecinin kendisini heyecanlandırdığını aktaran Aşcı, şunları anlattı:

"Yıllar boyunca yaptığımız çalışmaları ülke  geneline yaymaya, mecliste de Aksaray'ımızın sözcüsü olmak için milletvekili adayı olduk. İnşallah Allah utandırmaz. Genel Müdürlükte çalıştığımız dönemlerde arkadaşlarımız evlerinde yemek yedikleri zaman bizleri ararlardı. 'Ne yapıyorsun' dediklerinde 'çalışıyorum' diyordum. İnsanlar, 5.30'da işlerinin bittiklerini sanıyorlar. 2 yıllık görev süresince  hiçbir zaman eve erken gitmedim. Eve erken gittiğimde 'hayırdır neden erken geliyorsun' diyorlar. Dolayısıyla bizler, büyük devlet olmak istiyorsak, büyük devletlerin bizler üzerindeki kötü amellerini bertaraf etmek istiyorsak çok çalışmamız gerekiyor. 2023'e ulaşmamız için hedef koymamız gerekiyor. Hedef konulmuş olan 2071'de ilk 10 devlet arasına girmemiz gerekiyor. Her yönde söz sahibi olan, dışarıya bağımlı olmaksızın milli savunma araçlarını üreten hatta ihraç eden bir ülke olmak hayaliyle bu işe gönül koydum. Ülkelerin 1-5 yılı olmaz arkadaşlar, ülkelerin 200-300 yılları olur. Bizler, 600 yıllık bir ecdadın torunlarıyız. Ecdadın 10-20 yıllık hedefleri olmamıştır. Bizlerde 2071'leri 2500'leri düşünemiz gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement