Genelkurmay Başkanlığından Açıklama Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanlığından Açıklama Açıklaması

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Dikili Körfezi, Bademli açıklarında lastik bot içinde, 29 Burma, 16 Afgan, 2 İran ve 1 Sri Lanka uyruklu olduğunu beyan eden toplam 48 yasa dışı göçmenin kurtarıldığı bildirildi.

13.05.2013 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Dikili Körfezi, Bademli açıklarında lastik bot içinde, 29 Burma, 16 Afgan, 2 İran ve 1 Sri Lanka uyruklu olduğunu beyan eden toplam 48 yasa dışı göçmenin kurtarıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan güncel duyurular bölümünde, "Türk Silahlı Kuvvetlerinden Haberler" başlığı altında açıklamalara yer verildi.

"Hava Sahasının Esnek Kullanımı" konusunda başlatılan çalışmanın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinatörlüğünde devam ettiği belirtilen açıklamada, çalışmanın bir an önce sonuçlandırılması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerekli katkı sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, "Hava Sahasının Esnek Kullanımı" çalışmalarının sonuçlandırılmasıyla, Türk hava sahasının daha etkin ve daha esnek şekilde kullanılması, sivil havacılık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması, yakıt ve zaman tasarrufu sağlanarak ülke ekonomisine katkı sağlanması ve atmosferdeki karbondioksit salınımının azaltılmasının mümkün olacağı kaydedildi.

-48 yasa dışı göçmen kurtarıldı-

Bir başka haberle ilgili yapılan açıklamaya göre, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü, Dikili Körfezi, Bademli açıklarında 30 Nisan 2013'te, içerisinde bir grup yasa dışı göçmen bulunan lastik botun sürüklendiğini Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirdi. Lastik bot içinde, saat 19.35'te 29 Burma, 16 Afgan, 2 İran ve 1 Sri Lanka uyruklu olduğunu beyan eden toplam 48 yasa dışı göçmen kurtarıldı.

-DAK Tatbikatı-

İnternet sitesinde yer alan diğer haberlere göre de Türkiye- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Özel Kuvvet ve Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) Tatbikatı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin katılımıyla 16-23 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Türkiye ev sahipliğinde Ankara'da yapılacak.

İki ülke özel kuvvetleri ve arama kurtarma unsurları arasında dostluk, iş birliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmayı amaçlayan tatbikatta, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden birer özel kuvvet ve DAK timi katılacak.

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in ziyaretleri-

İnternet sitesinde yer alan haberlere göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 7 Mayıs 2013'te Kuleli Askeri Lisesi'nde eğitim ve sosyal faaliyetleri yerinde denetledi, öğrencilerle öğle yemeği yedi.

IDEF 2013 fuarında da incelemelerde bulunan Orgeneral Özel, NATO Genelkurmay Başkanları Toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gitti.

Açıklamaya göre, Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesinde, 13-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında "Kurtuluşa Doğru" konulu fotoğraf sergisi düzenlenecek. Sergi, Anıtkabir ziyaret saatlerinde gezilebilecek.

32. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali kapsamında 14-18 Mayıs 2013 tarihleri arasında ABD'de yapılacak etkinliklere Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Komutanlığı katılacak. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanlığından Açıklama Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement