Germencik'te Belediyeden, 'İncir Ağacı Katliamı' İddiası - Son Dakika
Güncel

Germencik'te Belediyeden, 'İncir Ağacı Katliamı' İddiası

Germencik\'te Belediyeden, \'İncir Ağacı Katliamı\' İddiası

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde belediyenin sahip olduğu 60 dönümlük incir bahçesinde ağaçların gövdenin hemen üzerinden budanması tepki çekti.

24.02.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde belediyenin sahip olduğu 60 dönümlük incir bahçesinde ağaçların gövdenin hemen üzerinden budanması tepki çekti. CHP Germencik İlçe Başkanı Mehmet Bozdağ, "Ben de çiftçiyim ama şimdiye kadar bir ağacın bu şekilde budandığını ilk kez gördüm. Bu ağaç budama değil adeta bir ağaç katliamıdır" dedi. MHP'li Ümmet Akın'ın başkan olduğu Germencik Belediyesi'nin, buradaki ağaçları taşıyıp alana inşaat yapmak istediği öne sürüldü.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bir yıl önce Germencik Belediyesi yetkilileri, ilçede incir mağazası yapılması için ağaçların yer aldığı 60 dönümlük alanın imara açılmasını istedi. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı özlem Çerçioğlu, buradaki incir ağaçlarının kesilmesine yol açılacağı gerekçesiyle plan değişikliğine izin vermeyeceğini bildirdi.

CHP'Lİ BOZDAĞ'DAN TEPKİ

Ancak önceki gün Germencik Belediyesi ekipleri, 60 dönüm arazideki ağaçları gövdenin hemen üzerinden budadı. CHP Germencik İlçe Başkanı Mehmet Bozdağ, bu duruma tepki gösterdi. Bozdağ şöyle dedi:

"Burası Germencik'in büyükşehir yasasıyla kapatılan Hıdırbeyli Belde Belediyesi'ne ait olan Zeki Kocabaş İncir Fidanlığıdır. Ancak Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla Germencik Belediyesi'ne geçti. Bu ağaçlar, 15 yıl önce merhum Hıdırbeyli Belediye Başkanı Halil Zeki Kocabaş tarafından dikildi. Şu anda tam incir veriminin üzerinde çok güzel bir incir bahçesidir. Ben hem CHP Germencik İlçe Başkanı ve çiftçi olarak şimdiye kadar hiç bu şekilde ağaç budandığını görmedim. Germencik incirin anavatanıdır. Herkes incirin nasıl budandığını ve nasıl kesildiğini çok iyi biliyor. Ağaç testere ile bu şekilde bir incir bahçesini katletmek Germencik'e hiç yakışmayan bir davranıştır. Üstelik bunu yapan kurum Germencik Belediyesi ve bu arazi de Germencik Belediyesi'nin arazisidir. Bunu yapan hem Germencik Belediye Başkanı ve aynı zamanda Germencik Ziraat Odası Başkanıdır. Bir ziraat odası başkanı bu şekilde bir incir bahçesini katletmemesi gerekiyor."

BÜYÜKŞEHİR İMARA İZİN VERMEDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin alanı imara açmaması nedeniyle böyle bir uygulamanın yapıldığını iddia eden Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmiş dönemlerde de bu arazi Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne incir mağazaları yapılması ve organize tarım bölgesi olması ve imara açılması için meclise getirildi. Ancak yakında Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi olduğu için bu öneri Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmadı. Aynı arazi bir yıl sonra yıllarca emek sarf edilen, yıllarca çaba gösterilen incir ağaçlarının bir günde ağaç testeresi ile katledilmesi insanın gücüne gidiyor. Bir ağaç 15- 20 yılda yetişiyor. Yapılan iş doğru bir iş değildir. Burası 60 dönüm üzerine kurulu incir bahçesidir. 700- 800 arasında incir ağacı var. Bu bahçe yılda 30, 40 ton arasında incir veriyor. Bu bir ağaç budama değil, ağaç katliamıdır. Gereğinin yapılmasını kamuoyuna bırakıyorum."

BELEDİYE BAŞKANI KONUŞMADI

Germencik Belediye Başkanı MHP'li Ümmet Akın bu konuda açıklama yapmayacağını söyledi. İlçede, imar plan değişikliğine engel gibi görülen incir ağaçlarının başka bir araziye taşınıp, belediyenin burasını değerlendirmek istediği konuşuluyor. - Germencikaydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Germencik'te Belediyeden, 'İncir Ağacı Katliamı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement