Giresun'da Eğitim Sorunları Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Eğitim Sorunları Tartışıldı

Giresun\'da Eğitim Sorunları Tartışıldı

Giresun’da 2013-2014 eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesi yapılarak, gelecek eğitim öğretim yılına hazırlıklarla ilgili hazırlıklar masaya yatırıldı.

01.07.2014 10:18

Giresun'da 2013-2014 eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesi yapılarak, gelecek eğitim öğretim yılına hazırlıklarla ilgili hazırlıklar masaya yatırıldı.

Giresun'da eğitim sorunlarının tartışıldığı ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı Milli Eğitim Müdürlüğü İl Danışma Kurulu Toplantısı Valilik Konferans Salonu'nda yapıldı.

Geniş katılımlı olarak gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hasan Karahan, eğitim öğretimin önemine değinerek "İstatistiki verilere göre bu yılki durumumuz geçtiğimiz yıllara göre daha iyi seviyelerde. Fakat biz bunu yeterli bulmuyoruz. Bu toplantıda alınacak kararların sıkı takipçisi olalım. Eğitim öğretimde Giresun'u en üst seviyelere getirmek için üzerimize düşeni yapalım. Bu işin sıkı takipçisi olacağımın herkes tarafından bilinmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Eğitim Öğretim yılı başında alınan kararları kısaca özetleyen İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, alınan kararlardaki başarı oranlarını aktardı. İl Milli Eğitim Müdürü Akkur " İlimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı okul öncesinde 20, ilkokullarda 17, ortaokullarda 28 ve orta öğretim kurumlarında 21 öğrenci. Öğrenci devamsızlıkları 2012-2013 öğretim yılında yüzde 12,64 iken 2013-2014 öğretim yılında yüzde 10,97'ye düşmüştür. Burs alan toplam öğrenci sayısı bin 879'dur. 2012-2013 eğitim öğretim yılında burs alan öğrencilerin tüm öğrencilere oranı yüzde 2,95 iken 2013-2014 eğitim öğretim yılında bu oran yüzde 3,37'ye çıktı. Fatih projesi kapsamında 36 okulumuzda kurulum tamamlanırken meslek liseleri ve ortaokullarımızda alt yapı çalışmalarına başlanmıştır. İlimiz okullarımızda 2013-2014 eğitim öğretim yılında 538 yetiştirme kursu açılarak İlimiz genelinde 13 bin 450 öğrenciye kurs verilmiştir" dedi.

Toplantıda Okullaşma oranlarının yanı sıra, projeler, etkinlikler, yarışmalar, konferans, seminer ve çalıştaylar, okullarda eğitim öğretim işleri, temel eğitim ve orta eğitimde taşıma, yayınlar, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi, YGS ve LYS Sınavları, yatırımlar hakkında bilgi sunuldu. Toplantı sorunlara çözüm önerileri ve dilek temenilerle sona erdi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Mahir Kadakal, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile bazı okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Eğitim Sorunları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement