Giresun'da Stk'lardan Bölge Müdürlüğü Kurulması Talebi - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Stk'lardan Bölge Müdürlüğü Kurulması Talebi

Giresun’da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Ordu'nun da bağlı olacağı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğünün Giresun'a kurulması için harekete geçti.

13.05.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Ordu'nun da bağlı olacağı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğünün Giresun'a kurulması için harekete geçti.

STK temsilcileri Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde (GESOB) ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, bölge müdürlüğünün kurulması yönündeki taleplerini iletti.

Basın açıklamasını okuyan GESOB Başkanı Ali Kara, Giresun'un da aralarında bulunduğu 5 ilin Trabzon Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğüne bağlı olduğunu anımsattı.

Kara, Trabzon Bölge Müdürlüğü'nün geniş bir coğrafyaya hizmet vermesi ve iş yoğunluğunun fazla olması nedeniyle Giresun'a sağlanan hizmette aksaklıkların yaşandığını kaydederek şunları dile getirdi:

"İlimizdeki sıkıntıların giderilmesi, koordinasyonun zamanında sağlanması, işlerin hızlılığı, verimliliği ve olumsuzlukların bertaraf edilmesi gerekmektedir. Bunun içindir ki, programlarda öngören ilke ve politikalarda uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak hedefindeki amaçlara uygun olarak genel müdürlüğünüze bağlı Giresun ve Ordu illerini de kapsayacak bir bölge müdürlüğünün kurulması son derece gereklidir. Giresun'da bulunan STK'lar olarak bu talep bizlerin ortak temennileridir. Biz STK'ların bu haklı taleplerinin incelenerek bölge müdürlüğünün Giresun iline kurulması için gereğinin yapılmasını saygı ile arz ederiz" dedi.

Ali Kara, STK'lar olarak ortak imzaladıkları talep yazısını Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne göndereceklerini sözlerine ekledi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun'da Stk'lardan Bölge Müdürlüğü Kurulması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement