Giresun'daki Fırtına - Son Dakika
Yerel

Giresun'daki Fırtına

Giresun\'daki Fırtına

Belediye Başkanı Aksu: "Fırtına nedeniyle oluşan hasarın giderilmesini ekiplerimizin üstün gayreti sonucu kısa zamanda sağladık"

25.09.2014 13:40

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, fırtına nedeniyle oluşan hasarın giderilmesini ekiplerinin üstün gayreti sonucu kısa zamanda sağladıklarını söyledi.

Aksu, fırtınada oluşan dalgaların hasar verdiği bölgelerde incelemelerde bulundu, hasarın giderilmesi için başlatılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Aksu, Giresun'da 1999 yılında da fırtına nedeniyle oluşan dalgaların kentte büyük hasara yol açtığını hatırlattı.

Dün sabah fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından ekiplerin hızla hasarın giderilmesi için çalışmalara başladığını kaydeden Aksu, "Fırtına nedeniyle oluşan hasarın giderilmesini ekiplerimizin üstün gayreti sonucu kısa zamanda sağladık. Giresun Belediyesinin görev ve yetkisi dahilinde olmayan Karadeniz Sahil Yolu Giresun şehir içi toplama yolda oluşan hasarlar da ekiplerimiz tarafından giderildi. Bazı kamu kurumları ile bazı bölgelerde çamur ve temizleme çalışmalarımız kaldı. Onları da bugün bitireceğiz" dedi.

Aksu, Giresun'da gelecek dönemlerde yaşanabilecek fırtınaların yine büyük hasarlara yol açabileceğine dikkati çekerek, yetkililerin sahil kesimler için kalıcı önlem almalarını istedi.

"Dün yaşanan fırtınanın afet olduğunu söylemek ne kadar doğru bilemiyorum ama önlem alınamazsa bu tür durumları yaşamaya devam ederiz" diyen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahil yolu yapıldıktan sonra Giresun'da 1999 yılında fırtına yaşanmış, kent büyük dalgaların yıkımına uğramıştı. 15 yıl sonra bir kez daha Karadeniz taştı. Önümüzdeki dönemlerde gereken tedbirler alınmazsa Giresun yine aynı felaketlerle karşı karşıya. Giresun sahil yolu Karadeniz koşullarına uygun değil. Karayolları'na defalarca konuyu ilettik. Önlem alınmasını istedik ama önlem alınmadı. İklimler değişti. Karadeniz hırçındır. Bir anda fırtına oluşuyor, dev dalgalar ortaya çıkarak sahillerimizi dövüyor. Yeni afetlerin yaşanmaması için mutlaka tedbir alınmalı."

Öte yandan dalgalar nedeniyle sahil yolunda oluşan hasarın giderilmesi için Karayolları tarafından da çalışmalar başlatıldı. Dalgalar nedeniyle yıkılan refüj demirleri kaldırıldı, yıkılan kaldırımlar da onarılmaya başlandı.

İtfaiyedeki su baskını kameraya yansıdı

Giresun'da dün şiddetli fırtınayla yükselen dalgalar, Giresun İtfaiye Müdürlüğünün güvenlik kamerasına da yansıdı. Dev dalgaların sahile vurduğu anda Giresun İtfaiye Müdürlüğünü su basması, itfaiye görevlilerinin sudan panikle kaçması da görüntülerde yer aldı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun'daki Fırtına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement