Giresun İl Genel Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Giresun İl Genel Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Giresun İl Genel Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonucu AK Parti’den 35, CHP’den 4 ve MHP’den olmak üzere seçilen 40 il Genel Meclisi üyesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

14.04.2014 15:44

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonucu AK Parti'den 35, CHP'den 4 ve MHP'den olmak üzere seçilen 40 il Genel Meclisi üyesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Valilik toplantı salonunda en yaşlı üyenin başkan en genç iki üyenin de katip üye olarak katıldığı divan toplantısı Hükümet Konağı bahçesinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı.

İl genel Meclis üyeleri arasından yapılan Meclis Başkanı seçiminde Abdullah Mürşit Gürel İl Genel Meclis başkanı olarak seçildi.

Meclis başkanı olarak seçilmesinin ardından bir konuşma yapan Gürel " 30 Mart yerel seçimlerinin ardından halkımızın takdiri ile bu görevlere seçildik ve bugün ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İlk gündem maddemiz başkanlık seçimi oldu ve sizlerin desteği ile başkan seçildim. Öncelikle meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Milletin sandığa yansıyan iradesiyle oluşan demokrasiyi, siyasal katılımı temsil eden bu meclise seçilen tüm arkadaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyor, yeni dönemde çalışmalarında en içten başarı dileklerimi bildiriyorum."dedi.

Yapılan konuşmanın ardından toplantıya ara verilerek meclis üyeleri Vali Hasan Karahan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Karahan, "Siz seçilmişler ve biz atanmışlar olarak birlikte çalışarak hizmet yapacağız. Temennimiz birlikte uyum içerisinde akıllarda kalacak hizmetleri ilimize kazandırabilmektir."dedi.

İl Genel Meclisi'nin vali ziyaretinin ardından devam eden toplantıda Hamit Karaoğlanoğlu birinci, Uğur Eraslan ise ikinci başkan vekili olarak seçildi. İl Genel Meclisi katip üyeliğine ise Ömer Bayram ve Resul Özdemir seçildi.

Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekilliği'ni Ziya Köse, CHP Grup Başkanvekilliğini ise Mehmet Yılmaz yaparken mecliste bir üyesi bulunan MHP ise grup kuramadı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun İl Genel Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement