Giresun Üniversitesinde Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Giresun Üniversitesinde Nevruz Coşkusu

Giresun Üniversitesinde Nevruz Coşkusu

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı bugün Giresun Üniversitesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

21.03.2014 15:56  Güncelleme: 15:55

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı bugün Giresun Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Kampüsü'nde kutlanan Nevruz Bayramı etkinliklerine Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Sivil Toplum Örgütleri'nden bazı temsilciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kutlamalar Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar'ın konuşmasıyla devam etti. Attar, yaptığı konuşmada, Giresun Üniversitesi kuruluşundan bu yana her yıl Nevruz Bayramı'nı kutladığını belirtti.

Attar, "Nevruz'da dostluklar pekişir, dargınlıklar unutulur. Ben dün akşam saat 20.20'de yılın değiştiğini de söyleyerek yeni bir yıla girmenin huzuru, mutluluğu ve güzelliği içerisinde bu günlerimizin nevruz coşkusu doğrultusunda geçmesini temenni ediyorum. Nevruz, insanımızın yüzyıllardır tabiatla iç içe olarak gelmiş örf ve adetlerinin, inanışlarının bugüne yansımış, sahip çıkılması ve evrenselleştirilmesi gereken, doğa ve insan sevgisinin adıdır. Çok geleneksel olan bir bayramı Türkiye'de çok canlı bir şekilde kutlanması sürecine girildi. Bütün günlerin nevruz güzelliğinde geçmesini diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Rektör Aygün Attar, Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru örs üzerinde demir dövüp sonra nevruz ateşini yakarak üzerinden atladılar ve daha sonra halk oyunları gösterisinde halay çektiler.

Kutlamalar halk oyunları gösterisi, nevruz pilavı ikramı ve konserin ardından sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Üniversitesinde Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement