Giresun Üniversitesi'ne Oxford'dan Çifte Ödül - Son Dakika
Güncel

Giresun Üniversitesi'ne Oxford'dan Çifte Ödül

Giresun Üniversitesi\'ne Oxford\'dan Çifte Ödül

Oxford Üniversitesi Liderler Zirvesi, Giresun Üniversitesi'ni "En İyi Üniversite" seçerken, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ı "Yılın Yöneticisi" seçti.

03.09.2014 13:13  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi'nde 2012 yılında Rektör olarak göreve başlamasının ardından uluslararası bir kimlik kazandıran Prof. Dr. Aygün Attar, Oxford Üniversitesi Liderler Zirvesi tarafından "En İyi Üniversite" ve "Yılın Yöneticisi" olmak üzere çifte ödüle layık görüldü.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Oxford Socrates Ödülü'ne layık görüldü. Türkiye'nin görevdeki 7 kadın rektöründen biri olan Azeri asıllı Türk vatandaşı Prof. Attar, yönetime geldiği 2012 yılından itibaren Giresun Üniversitesi'ne bölgesel düzeyde kazandırdığı uluslararası kimlik ile dikkat çekiyor. Yapılan çalışmalar neticesinde Oxford Üniversitesi Liderler Zirvesi, Giresun Üniversitesi'ni En İyi Bölgesel Üniversite seçti.

Giresun Üniversitesi'ne kazandırdığı bölgesel düzeyde Uluslararası kimlik, Prof. Dr. Aygün Attar'a Oxford Üniversitesi Liderler Zirvesi'nde 'En İyi Üniversite' ve 'Yılın Yöneticisi' olarak iki ödülü beraberinde getirdi.

SSCB'nin dağılma döneminde topraklarından zorla göç ettirilmiş bir ailenin çocuğu olarak Bakü ve Moskova'da başladığı eğitiminin ardından akademik kariyerini Türkiye'de devam ettiren Prof. Dr. Aygün Attar,Farsça ve Rusça yazılmış birçok tarihi belgeyi Türkçe'ye çevirmesiyle dikkat çekiyor.

Böylesine önemli bir ödüle layık görülmekten dolayı duyduğu mutluluğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Aygün Attar; "Mütevazi bir üniversitemizde yaptığımız çalışmaların uluslar arası alanda dikkat çekmesi elbette bizleri onurlandırmıştır.Bir tarafta henüz kurulmuş oluna Giresun Üniversitesi diğer tarafta ise Oxford Üniversitesi.Bu ödül üniversitemizin ne denli büyümekte,gelişmekte ve adından söz ettirmekte olduğunun bir sonucudur.Üniversitemiz,şehrimiz,bölgemiz ve ülkemiz adına mutluyum,onurluyum" dedi.

Ödül töreniyle ilgili de bilgi veren Rektör Attar; "14 Ekim 2014 tarihinde Oxford Liderler Zirvesi kapsamında Oxford Üniversitesi'nde gerçekleşecek olan Ödül Töreni'ne 'Eğitim ve Bilim. Kalkınma için Yenilikçi Örnekler' konusunda Afrika Birliği'nden, Yakın Doğu'dan, Arap Ligi'nden, Güney Asya Ülkeler Birliği'nden, Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRİCS ülkelerinden katılımcıların olması bekleniyor ve burada katılımcılara bir konuşma yapmam bekleniyor" diye konuştu - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun Üniversitesi'ne Oxford'dan Çifte Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement