Girişimci Adaylarının Sertifikalarını Başkan Arslan Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Girişimci Adaylarının Sertifikalarını Başkan Arslan Dağıttı

Girişimci Adaylarının Sertifikalarını Başkan Arslan Dağıttı

İzmir’in Çiğli ilçesinde kendi işini kurmak isteyen girişimciler, eğitim gördüğü kursları başarıyla tamamlayarak sertifikalarını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın elinden aldı.

21.10.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çiğli ilçesinde kendi işini kurmak isteyen girişimciler, eğitim gördüğü kursları başarıyla tamamlayarak sertifikalarını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın elinden aldı.

Çiğli Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından girişimcilere yönelik açılan kurslarda, 660 kursiyere çeşitli eğitimler verildi. 9 günlük süren uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde, kursiyerlere farklı alanlarda çeşitli bilgiler verildi. Kursiyerler, eğitimlerin ardından Çiğli Arama Kurtarma (ÇAK) biriminin afet bilinci eğitimini de başarıyla tamamladı. Kurs bitiminde kursiyerlere katılım belgeleri ise Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan verdi.

İşsizliğin ciddi boyutlara ulaştığını ve kendi işini kurabilme fırsatının dikkatle değerlendirilmesi gerektiğinin önemine değinen Başkan Arslan, "Belediye olarak KOSGEB'le geliştirdiğimiz bu işbirliği çok önemli bir amaca hizmet ediyor. Bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kalkınmanın temelinde girişimcilik ruhu vardır. Yapılabilecek çok iş var, yeter ki sizler yaratıcı olun. İyi bir teşebbüs olma özelliğine sahipseniz başarı sizi bulacaktır. Bu anlamda belediyemiz önemli bir başlangıç noktası. Sosyal belediyecilik adına yapabileceklerimiz arasında sadece iş kurma fırsatı değil, meslek edindirme kurslarımızı da hayata geçirdik. Belediye olarak herkesi iş sahibi yapmamız mümkün değil; ama onlara iş bulma konusunda yardımcı olacak eğitim alanları oluşturarak vasıflı olmalarına yardımcı olabiliriz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girişimci Adaylarının Sertifikalarını Başkan Arslan Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement