Girişimciliği Öğreten Öğrenci Pazarı - Son Dakika
Güncel

Girişimciliği Öğreten Öğrenci Pazarı

Girişimciliği Öğreten Öğrenci Pazarı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ), genel ekonomi dersi kapsamında pazar kuran mühendislik bölümü öğrencileri, ev yapımı yiyecek ve hediyelik eşya sattı.

09.11.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ), genel ekonomi dersi kapsamında pazar kuran mühendislik bölümü öğrencileri, ev yapımı yiyecek ve hediyelik eşya sattı. Pazardan elde edilecek gelirle, maddi durumu kötü olan öğrenciler ile LÖSEV ve Kızılay'a katkı sağlanacağı açıklandı.

CBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği ile Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi 300 genç, genel ekonomi dersi kapsamında, fakülte bahçesinde girişimcilik etkinliği düzenledi. Kurulan öğrenci pazarında sucuktan çiğ köfteye, hamur işinden hediyelik eşyaya kadar birçok ürün satıldı. Genel Ekonomi dersini veren Doç. Dr. Murat Koçtürk ve fakültedeki diğer öğretim elemanları da alışveriş yapıp, destek oldu.

Hayatlarında hiçbir şey satmamış öğrencilerin ilk defa para kazanmanın tadına vardıklarını söyleyen Koçtürk, "Öğrencilerin birer girişimci olarak işbirliği yaparak para kazanmayı öğrenmelerini istiyoruz. Öğrencilerin büyük bir kısmı ilk defa para kazanmanın tadına vardı. Büyük bir heyecanla ürettikleri ürünleri satmaya çalışıyorlar. Burada aslında onları hayata hazırlıyoruz" dedi.

Kazanılan gelirin yarısıyla maddi durumu kötü olan öğrencilere burs verileceğini söyleyen Doç. Dr. Koçtürk, "Geçen yıl öğrencilerimizin yaptığı etkinlikten 5 bin lira öğrencilerin burs hesabına yatırıldı. Ayrıca lösemili çocuklar için LÖSEV'e 800 lira, Kızılay'a da 650 lira bağış yapıldı. Yine bu yıl da aynı şekilde bağışlar olacak" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Girişimciliği Öğreten Öğrenci Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement