GKV'li Yıldızlar Farklı Tekniklerle Gaziantep'i Resmetti - Son Dakika
Güncel

GKV'li Yıldızlar Farklı Tekniklerle Gaziantep'i Resmetti

GKV\'li Yıldızlar Farklı Tekniklerle Gaziantep\'i Resmetti

GKV Anaokulu Yıldızlar Sınıfı öğrencileri, kullanılan farklı bir teknikle Gaziantep'in birçok tarihi ve doğal güzellikleri yanında tarihi olaylarını resmederek önemli bir ilke daha imza attılar.

26.12.2013 10:58

Gaziantep Kolej Vakfı Anaokulu Yıldızlar Sınıfı öğrencileri, proje ve tasarım dersi etkinlikleri kapsamında kullanılan farklı bir teknikle Gaziantep'in birçok tarihi ve doğal güzellikleri yanında tarihi olaylarını resmederek önemli bir ilke daha imza attılar. Yıldızlar Sınıfı Öğretmeni Zeno Özdal ve Anaokulu Proje Eğitmeni Gözde Ekim rehberliğinde gerçekleştirilen projede öğrenciler açısından hem eğlenceli, hem de etkin öğrenme tekniklerini içeren faydalı bir çalışma oldu. Proje kapsamında Gaziantep' in en önemli simgesi haline gelen Zeugma Mozaik Müzesi 'Çingene kız portresi' , Gaziantep Kalesi, Şehitkamil portresi, Antep baklavası ve Antep fıstığı figürleri konu edilerek ve farklı resim teknikleri kullanılarak çok aşamalı bir proje çalışması gerçekleştirildi.

Şehit Kamil ve annesi sünger baskı tekniğiyle resmedildi.

Okul Öncesi eğitimin çocuk gelişimindeki önemine dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç.Dr. Atanur Vergili resim çalışmalarının çocukların hayal gücünü yansıtmalarında önemli olduğuna dikkat çekerken bu çalışmalar sırasında bir çok yeteneğinde keşfedilerek geliştirildiğini ifade etti. Yıldızlar Sınıfı öğrencilerinin bir çok tekniği kullanarak Gaziantep'in farklı yönlerini resimlemesinin önemli bir proje çalışması olduğuna dikkat çeken Vergili "GKV Özel Anaokulu Yıldızlar Sınıfı'nın minik öğrencileri Gaziantep Projesi kapsamında bir çok konuyu farklı resim teknikleri uygulayarak resmettikleri gibi kentimizin ve bölgemizin önemli etnoğrafik unsurlarını da evlerinden okula getirerek güzel bir serginin açılmasını sağlamışlardır. Emeği geçen Sınıf Öğretmeni Zeno Özdal, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Gözde Ekim ve velilerimize teşekkür ediyorum. Hazırlanan bu çalışma birçok resim tekniğinin bir arada kullanılması açısından önemlidir. Minik yavrularımızın sanata yönelik çalışmalarda yer alması memnuniyet verici olup söz konusu bu projede Gaziantep'i farklı yönleriyle tanıma imkanı kazanmaları açısından da önemlidir" dedi.

Proje çalışmaları hakkında bilgi veren Teknoloji Tasarım Öğretmeni Gözde Ekim'de "Öğrencilerimizle birlikte geliştirdiğimiz bu projede Gaziantep' in kurtuluşunu simgeleyen ve milli mücadele sırasında canını ortaya koyan Şehit Kamil ve annesinin canlandırıldığı portreyi sünger baskısı tekniği ile bir sanat çalışması haline getirdiler. Sünger baskısı ile renklerin geçişinin kullanıldığı projede özgürlüğü simgeleyen kuşlar ile fon oluşturularak yapılan sanat etkinliği, öğrencilerin eğlenerek yaptıkları bir etkinlik oldu.

Gaziantep Kalesi'nin resmini de sünger baskısı ve kolaj tekniği ile tamamlayarak canlandıran minikler resim sanatına olan ilgilerini de ortaya koydular. Zeugma Müzesi'nde yer alan 'çingene kız portresi' de puzzle haline getirilerek parçadan bütüne yaklaşma tekniği ile öğrencilerin farklı bir teknikle etkinlik gerçekleştirmesini sağlanırken Antep fıstığının konu olarak ele alındığı bir resim çalışmasında ise Antep fıstığı resmi gerçek fıstık kabukları ile süslenerek çerçevelendi. Gaziantep in diğer önemli bir simgesi olan Antep baklavasının anlatıldığı proje etkinliğinde ise baklavanın yapım aşamaları anlatılarak resimleri boyandı. Bu etkinlikte görev alan gruptaki öğrenciler, sınıf arkadaşlarına Antep baklavasının yapım aşamalarını mini bir sunum ile aktardılar." dedi. GKV Özel Anaokulu fuayesinde açılan Adım Adım Gaziantep konulu serginin bir hafta süreyle ziyarete açık olacağı da bildirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV'li Yıldızlar Farklı Tekniklerle Gaziantep'i Resmetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement